General Motors Europe cauta parteneriate modalitati de restructurare

General Motors Europe, ce administreaza in principal marca germana Opel, a anuntat miercuri ca a inceput negocierile legate de un plan de restructurare si ca este in cautarea unor parteneri, relateaza AFP.

Discutiile au ca scop gasirea unei modalitati de evitare a disponibilizarilor si a inchiderilor de fabrici, arata un comunicat comun emis de General Motors Europe.

Constructorul american General Motors a prezentat marti cu mare dificultate un plan de restructurare, ce presupune economisirea a peste un miliard euro in Europa, prin suspendarea unor locuri de munca, potrivit NewsIn.

General Motors a cerut guvernului american un credit suplimentar de 16,6 miliarde dolari, dubland ajutorul oferit pana in prezent, si a anuntat ca are nevoie de o parte din bani luna viitoare pentru a supravietui, in contextul in care va mai disponibiliza 47.000 angajati.

Chrysler LLC, sustinut ca si General Motors de ajutoare guvernamentale, a anuntat ca are nevoie de un credit suplimentar de 5 miliarde dolari si ca va mai face 3.000 de disponibilizari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri