Bancile americane care vor imprumuta bani producatorilor auto sunt in discutii cu guvernul pentru a inlocui datoriile companiilor cu actiuni sau bani lichizi, spun surse citate de CNN Money.

Bancile, JP Morgan, Citigroup, Goldman Sachs si Morgan Stanley sunt dispuse sa incheie o astfel de intelegere. Discutiile sunt in stadii avansate, desi ofertele guvernului American sunt usor diferite, au mai spus sursele.

Niciuna din cele patru banci si nici Cerberus Capital Management, care controleaza 80,1% din actiunile Crysler nu au comentat subiectul.
“Crysler are obligatia sa coopereze foarte bine cu toti participantii, cu administratia, cu trezoreria Americii si cu Guvernul pentru ca in urmatoarea luna sa se ajunga la o concluzie optimista”, au declarat oficialii producatorului auto.

Constructorul auto american Chrysler LLC a anuntat saptamana trecuta ca a ajuns la un acord pentru o alianta globala cu Fiat SpA, care beneficiaza de sprijinul Trezoreriei SUA.

Grupului Chrysler i-au fost acordate 30 de zile pentru a ajunge la o intelegere cu Fiat. In caz contrar, compania nu va mai avea acces la fondurile oferite de guvernul american.

In cazul in care Chrysler poate finaliza o alianta cu Fiat si poate ajunge la acorduri pentru reducerea cheltuielilor, cu creditorii si sindicatul, Trezoreria Statelor Unite ar putea lua in calcul finantarea companiei cu inca 6 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Morgan Stanley a cumparat America House din Piata Victoriei