Viitorul fabricii Opel din localitatea belgiana Anvers este nesigur, a declarat directorul general interimar al Opel, Nick Reilly, anuntand crearea unui grup de lucru care va cauta solutii pentru acest caz, relateaza AFP.
Reilly a precizat, totodata, ca 50-60% din cele 9.000 de slujbe care vor fi suprimate vor fi facute in Germania, ceea ce corespunde unei reduceri a aproape 5.000 de locuri de munca, potrivit NewsIn.

In schimb, General Motors prevede mentinerea operatiunilor celor patru fabrici Opel din Germania, din Eisenach, Bochum, Kaiserslautern si Russelsheim, in cadrul planului de restructurare a diviziei europene.

"In total, vom reduce capacitatile cu aproape 20% si ne gandim sa reducem numarul angajatilor cu 9.000 in Europa", din totalul de aproape 50.000 de salariati, a mai spus Reilly, care a adaugat "avem un plan, dar nicio decizie definitiva nu a fost luata, deoarece suntem intr-o etapa de schimb de informatii si de consultari".

GM spera ca tarile care gazduiesc fabrici Opel sa contribuie financiar la planul sau de restructurare, al carui cost a fost estimat de grup la 3,3 miliarde euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si