Un purtator de cuvant al Volvo a subliniat, totusi, ca operatiunea de preluare nu a fost inca finalizata. "Nu se poate considera ca tranzactia s-a facut, dar este vorba de un important pas inainte", a declarat purtatorul de cuvant al Volvo, Olle Axelsson, citat de agentia TT. El a refuzat sa dea mai multe detalii despre aceasta noua etapa a procesului de preluare, dar a spus ca va fi publicat un comunicat de presa, scrie NewsIn.

Un lider sindical anuntase anterior la postul suedez de televiziune SVT ca Ford a cedat filiala sa suedeza Volvo catre constructorul chinez Geely Holding.

Ford Motor, al doilea constructor de automobile din Statele Unite, declarase in octombrie ca Geely Holding ar fi cel mai bun cumparator pentru Volvo Cars. Constructorul privat chinez ar fi propus achizitionarea filialei suedeze a Ford pentru suma de doua miliarde de dolari.

Ford a preluat in totalitate Volvo Cars in 1999 pentru suma de 6,4 miliarde de dolari. Constructorul american a anuntat in decembrie 2008 ca scoate Volvo la vanzare.

China a devenit la inceputul anului 2009 cea mai mare piata de desfacere din lume pentru industria auto, dupa ce vanzarile in domeniu s-au prabusit in Statele Unite.