Honda R&D Americas a pus in functiune la Los Angeles un prototip de statie solara ce produce hidrogen, destinata utilizarii domestice, capabila sa reincarce celulele vehiculelor electrice cu pile de combustibil peste noapte.
Prototipul de statie solara Honda producatoare de hidrogen este un concept unic, ansamblu integrat de dimensiuni reduse pentru a se putea incadra in garajul utilizatorului, si poate produce suficient hidrogen (0.5kg) in 8 ore pentru a putea umple celulele vehiculului electric cu pile de combustibil.

Compatibil cu o ”Retea electrica Inteligenta”, statia Solara Honda producatoare de hidrogen permite consumatorilor sa realimenteze vehiculul peste noapte fara a fi nevoie sa stocheze hidrogen, proces ce ar diminua emisiile de CO2 prin utilizarea energiei electrice mai putin costisitoare in afara orelor de varf.

In cursul zilei, la orele de varf, Statia Solara pe baza de hidrogen poate furniza curent electric in retea, oferind un beneficiu financiar utilizatorului.

Proiectat pentru a alimenta lent un vehicul cu pile de combustibil intr-un interval de 8 ore, peste noapte, sistemul solar furnizeaza hidrogen suficient pentru distanta zilnica parcursa cu masina.

Montat la Centrul din Los Angeles al Honda R&D, noul Sistem Solar Honda pe baza de Hidrogen va folosi 48 de panouri solare, de 6.0kW. Matricea utilizeaza filmul de celule solare subtiri, compus din cupru, indiu, galiu si seleniu (CIGS) produs de Honda Soltec Co., Inc., o filiala detinuta in totalitate de Honda, care a fost proiectata pentru productia de masa si vanzarea de celule solare capabile sa genereze eficient energie electrica.

Honda FCX Clarity, vehicul electric pe baza de celule de combustibil este capabil de realimentare rapida, ceea ce ofera o autonomie de 460 de kilometri (bazat pe European Driving Cycle).

Combinarea unui vehicul electric cu celule de combustibil cu o staţie solara pe baza de hidrogen ar putea duce la crearea unei societati care foloseste hidrogen, bazata pe energie regenerabila ce conduce la o reducere importanta a emisiilor de CO2 şi o mai mare durabilitate a energiei. Honda a pus in functiune primul Sistem Solar pe baza de hidrogen in 2001 la centrul din Los Angeles a Honda R&D Americas.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri