Grupul francez PSA Peugeot Citroen va suspenda productia uzinei de asamblare din Slovacia in 13 zile din urmatoarele trei luni, din cauza scaderii cererii.
Astfel, grupul va sista operatiunile timp de o zi pe 6 aprilie, timp de sase zile in luna mai si timp de alte sase zile in iunie, scrie NewsIn.

Grupul vrea ca pe perioada in care productia va fi sistata sa aduca uzinei o serie de imbunatatiri tehnice si sa se pregateasca pentru noi proiecte. Decizia grupului va atrage reducerea productiei cu circa 11.000 de unitati.

"Cea mai mare parte a timpului in care productia va fi sistata va fi utilizat pentru trainingul angajatilor si pentru ameliorarea competitivitatii", a precizat compania, care a adaugat ca niciunul dintre cei 3.000 de angajati nu va fi disponibilizat.

Uzina a asamblat anul trecut 205.000 autoturisme, cu 10% mai mult ca in anul precedent, in pofida crizei mondiale.
In Slovacia, PSA produce modelele Peugeot 207 si Citroen C3 Picasso. Slovacia a fost grav afectata de criza auto, in contextul in care aceasta industrie este unul dintre pilonii economiei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri