Skoda Octavia si Superb sunt pentru prima data oferite in combinatia tractiune integrala impreuna cu transmisia automata cu dublu ambreiaj si cu 6 trepte de viteza (DSG).

Noua configuratie va fi disponibila incepand cu luna noiembrie, pentru motorul diesel 2.0 TDI cu 103 kW (140 CP). Propulsorul dispune de injectie directa Common-Rail si de filtru de particule diesel in standard.

Fiecare al zecelea Superb vandut dispune de tractiune 4x4, iar la versiunea Superb Combi, chiar fiecare al cincilea. In cazul modelului Octavia Combi, cota celor cu tractiune integrala atinge 15%.

Cuplajul Haldex preia sarcina distributiei electronice a puterii pe puntile fata si spate. Cand masina se deplaseaza pe sosele obisnuite, asfaltate, 96 % ale puterii de tractiune sunt transmise puntii fata. Imediat ce suprafata de rulare devine nefavorabila, sistemul Haldex reactioneaza in fractiuni de secunda si redirectioneaza cuplul spre rotile care dispun de cele mai bune conditii de tractiune. Pana la 90 % ale puterii sunt transmise catre puntea spate. Rotile sunt controlate individual si electronic.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Prima schita oficiala pentru Skoda Superb facelift