Skoda Octavia si Superb sunt pentru prima data oferite in combinatia tractiune integrala impreuna cu transmisia automata cu dublu ambreiaj si cu 6 trepte de viteza (DSG).
Noua configuratie va fi disponibila incepand cu luna noiembrie, pentru motorul diesel 2.0 TDI cu 103 kW (140 CP). Propulsorul dispune de injectie directa Common-Rail si de filtru de particule diesel in standard.

Fiecare al zecelea Superb vandut dispune de tractiune 4x4, iar la versiunea Superb Combi, chiar fiecare al cincilea. In cazul modelului Octavia Combi, cota celor cu tractiune integrala atinge 15%.

Cuplajul Haldex preia sarcina distributiei electronice a puterii pe puntile fata si spate. Cand masina se deplaseaza pe sosele obisnuite, asfaltate, 96 % ale puterii de tractiune sunt transmise puntii fata. Imediat ce suprafata de rulare devine nefavorabila, sistemul Haldex reactioneaza in fractiuni de secunda si redirectioneaza cuplul spre rotile care dispun de cele mai bune conditii de tractiune. Pana la 90 % ale puterii sunt transmise catre puntea spate. Rotile sunt controlate individual si electronic.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri