Constructorii auto sud-coreeni Hyundai Motor si Kia Motors estimeaza ca vanzarile vor avansa cu 10% anul acesta, datorita lansarii unor noi modele si cresterii cererii in China si alte piete emergente, transmite Mediafax.

Vanzarile ar putea creste la 6,33 milioane de autovehicule in acest an, a declarat Chung Mong Koo, presedintele Hyundai si Kia. Cele doua companii, ale caror vanzari au urcat cu 24% in 2009, sunt principalii producatori auto din Coreea de Sud.

Companiile intentioneaza sa lanseze cel putin 12 modele noi sau restilizate in acest an. Cota de piata a Hyundai a crescut in detrimentul celei a Toyota, situatie care a permis constructorului auto asiatic sa devina, in SUA, brandul dedicat pietei largi cu cel mai rapid avans. Hyundai isi construieste cea de-a treia uzina din China si intentioneaza sa deschida un centru de productie in Brazilia, unde cresterea salariilor incurajeaza populatia sa achizitioneze masini.

Vanzarile Kia au urcat cu 39% in 2010, iar cele ale Hyundai au avansat cu 16%.

Hyundai va introduce zece modele noi sau restilizate in acest an, printre care o versiune actualizata a sedanului Azera. Kia are in vedere versiuni noi ale Picanto si Rio.

Hyundai detine o participatie de 34,6% la Kia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
 OMV Petrom va instala 30 de puncte de încărcare rapidă
Setari Cookie-uri