Hyundai prezinta in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva modelul i40, conceput in intregime la centrul de cercetare si dezvoltare european de la Rüsselsheim, Germania.

Cu o lungime de 4,7 metri, Hyundai i40 va fi disponibil pe piata europeana incepand cu luna iunie a acestui an, in versiunea Wagon. Tinta de vanzari pentru 2012 fiind de 60.000 de unitati. Modelul va concura cu Toyota Avensis.

Noul i40 va fi disponibil cu o gama de patru motorizari Euro V: doua pe benzina (1,6 litri 135 CP si 2 litri 177 CP) si doua diesel (1,7 litri 115 CP si 136 CP).

Capacitatea de depozitare a noului i40 il situeaza la nivelul competitiei din acest segment prin volumul de 553 de litri, disponibil cu bancheta spate ridicata, si pana la 1.719 litri, cu bancheta spate rabatata.

Modelul i40 dispune in standard de ESP (controlul electronic al stabilitatii), ABS (sistem de franare care previne blocarea rotilor), Hill Start Assist Control (sistem de asistenta la plecarea din panta), VSM (sistem de management al stabilitatii vehiculului), Brake Assist System (sistem de asistenta la franare) si Emergency Stop Signal (pornirea luminilor de avarie in cazul franarii de urgenta).

Hyundai se asteapta ca segmentul D sa inregistreze o crestere de 12.6% in Europa, in urmatorii 5 ani, expertii din industrie previzionand vanzari de 890.000 unitati pana in 2016.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
VIDEO Trafic intens pe Autostrada Soarelui, în sensul spre mare
Setari Cookie-uri