Volvo va investi 11 mld. dolari in in China

Constructorul auto suedez Volvo va investi intre 10 si 11 miliarde de dolari in urmatorii cinci ani in China si vrea sa devina unul dintre cei mai mari producatori de masini scumpe la nivel mondial, potrivit Wall Street Journal.

Grupul chinez Geely, proprietarul Volvo, va construi trei uzine in China pentru compania suedeza, a afirmat presedintele producatorului auto chinez, Li Shufu. O parte din masinile Volvo construite in China vor fi exportate in Asia si America de Nord si de Sud, scrie Mediafax.

Volvo vrea sa majoreze vanzarile la nivel mondial de la 373.000 de unitati anul trecut la 800.000 de masini in 2020, axandu-se in principal pe piata chineza, cea mai mare din lume.

"Suntem martorii unei mari tranzitii, unei mari transformari. Ne redefinim marca", a afirmat a declarat directorul general al constructorului auto, Stefan Jacoby.

Pentru Europa, Volvo are ca obiectiv majorarea vanzarilor de la 242.000 unitati anul trecut la 380.000 de masini in 2020. In SUA, compania vrea sa-si dubleze rezultatele la 120.000 de unitati pe an.
Geely a cumparat compania suedeza in luna august a anu
lui trecut cu 1,5 miliarde de dolari de la Ford.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri