Respondentii au fost rugati sa ierarhizeze prioratiile pe care le au in companiile pe care le conduc, dintr-o lista de zece propuneri.

Optiunea a doua a executivilor din sectorul financiar – bancar a fost, dupa cresterea afacerii, cea legata de schimbarile legislative, provocare aflata la general pe locul al cincilea.

De asemenea, inovatia este a treia prioritate a sefilor din productie si din industria serviciilor non-financiare, in vreme ce directorii executivi din sectorul financiar o vad spre partea inferioara a listei de prioritati.

O parte dintre aceste discrepante se datoreaza examinarilor minutioase la care au fost supuse firmele din sectorul financiar din cauza crizei financiare, apreciaza Rebecca Ray, director in cadrul Conference Board. Ea spune ca inovatia a fost asociata cu instrumentele financiare complicate, care au dus la prabusirea anumitor bancii.

Citeste si:

Angajatii aflati in fotoliul de CEO tind sa gaseasca un echilibru intre talent, eficienta si inovatie, ca parghii pentru cresterea businessului, insa, pe timp de criza, din cauza reducerii costurilor, preocuparea pentru talent si inovatie a fost eliminata, spune Robbert Sutton, profesor la Stanford University.

Studiul a fost realizat in perioada noiembrie 2010 – ianuarie 2011, pe un esantion de peste 700 de CEO.