Romanii care isi doresc sa urmeze un program de tipul Executive Master of Business Administration (EMBA) la INSEAD, care ocupa locul al patrulea in topul celor mai buni furnizori de educatie de business din intreaga lume, trebuie sa treaca printr-un proces riguros de admitere.
Candidatii trebuie sa completeze un formular de aplicare, sa raspunda la sapte intrebari, sa trimita doua scrisori de recomandare, sa trimita copii dupa diversele diplome de studiu obtinute, sa detina un certificat de competente lingvistice pentru limba engleza, sa treaca testul GMAT (The Graduate Management Admission Test) si sa plateasca o taxa de 200 de euro.

Costul total al programului este de 90.000 de euro, iar 13.500 de euro trebuie platiti la o luna dupa primirea acceptului pentru inceperea cursurilor, 54.000 de euro inainte de startul programului si 22.500 de euro la sase luni dupa debutul lectiilor.

Cei care nu dispun de finantare, pot aplica la un imprumut, iar candidatii trebuie sa dovedeasca, printre altele, ca nu au datorii la intretinere, pentru a fi elibili sa primeasca suma necesara pentru plata programului.

Pana in prezent, peste 70 de executivi prezenti pe piata locala au absolvit unul dintre programele de specializare in management ale scolii de business. Printre ei se numara Liliana Solomon - director operatiuni Europa a operatorului de telefonie mobila Vodafone, Codrut Pascu – managing partner la Roland Berger Strategy Consultants, Cristian Ionescu – country manager al Coface pentru Romania, Bulgaria si Slovacia sau Sergiu Negut – directorul general adjunct al lantului de clinici medicale private Regina Maria.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri