Retailerul grec de jucarii Jumbo va deschide magazine in Arad, Oradea, Pitesti si Ploiesti si va angaja manageri de magazine si agenti de vanzari, potrivit anunturilor de recrutare.

Jumbo s-ar putea extinde in cinci din cele sapte spatii in care isi deruleaza in prezent activitatea retailerul german de bricolaj OBI, care a decis sa iasa de piata romaneasca. OBI are magazine in Bucuresti, Pitesti, Ploiesti, Arad, Oradea si Sibiu.

Retailerul grec de jucarii a raportat, in cele circa sase luni de activitate in Romania, incheiate in martie, vanzari nete de 6,2 milioane euro si un profit net de 1,4 milioane euro, pentru cele doua magazine pe care le opereaza in Bucuresti si Timisoara.

Primul magazin Jumbo din Romania, cu o suprafata de 13.000 metri patrati, a fost deschis pe 17 octombrie 2013 la Timisoara, in locul fostului hiper¬mar¬ket real din nordul orasului. Al doilea magazin, care se intinde pe 14.000 metri patrati, a fost inaugurat pe 9 noiembrie in Bucuresti, in cadrul centrului comercial Arcade de pe Bulevardul Theodor Pallady, unde se mai afla Auchan, Altex, Metro, Decathlon si Obi. Ambele spatii sunt inchiriate.

Potrivit unui raport anterior, retailerul are in plan deschiderea altor trei unitati noi in Romania in urmatorul an financiar. De altfel, grupul detine si un teren de 47.000 metri patrati in Bucuresti pentru investitii viitoare. Compania are in Romania 247 angajati, dintre care 136 permanenti si 111 temporari, scrie Mediafax.

Kaufland deschide primul...
Citeste si: Kaufland deschide primul magazin cu fatada verde

La finele anului trecut, reteaua Jumbo numara 66 de magazine in Grecia, Cipru, Bulgaria si Romania si un magazin online si avea peste 5.000 de angajati. In Macedonia si Albania, reteaua Jumbo functioneaza in sistem de franciza. Jumbo este listata din 1997 la bursa de la Atena.

Pe langa jucarii, care reprezinta cea mai mare parte a afacerilor, magazinele companiei ofera produse pentru ingrijirea copiilor, rechizite, produse de sezon, decoratiuni si produse pentru locuinta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Romanii au produs inghetata de peste 600 milioane lei anul trecut