Cristian Secosan a lucrat la Petrom in perioada septembrie 2012-aprilie 2015, potrivit profilului de LinkedIn. Anterior, el a fost CEO al companiei Siemens Romania si director general la E.ON Moldova Furnizare.

Cariera lui Cristian Secosan a fost dintotdeauna legata de sectorul energetic. Absolvent al Universitatii „Politehnica” din Timisoara, Cristian Secosan si-a inceput activitatea la UCM Resita ca inginer, dupa care a activat la ABB Romania - ca manager de proiect, a condus E.ON Furnizare Moldova, a fost directorul diviziei de energie din cadrul Siemens Romania, unde a ocupat si functia de Director General Executiv. Ulterior, Secosan a detinut functia de membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de gaze si energie.

Romelectro este o companie cu capital 100% romanesc, specializata in proiecte complexe la cheie in pietele de energie _i mediu. Compania este in prezent unul dintre cei mai importanti contractori generali din Romania, acoperind prin proiectele sale intregul lant al energiei electrice - producerea, transportul, distributia si furnizarea.

Grupul Romelectro se compune din patru companii: Romelectro SA si alte trei la care firma este actionar majoritar si anume ISPE, CELPI si
Electromontaj Carpati Sibiu.