Presedintele Klaus Iohannis a transmis, pe pagina de Facebook, succes tuturor celor 337.344 elevi inscrisi la bacalaureat, aratand ca peste 45.000 elevi din clasele a XII-a si a XIII-a nu vor intra in examen, iar Romania nu isi poate permite sa lase generatiile tinere fara o sansa reala de integrare in piata muncii, scrie News.ro.

”Astazi incepe examenul de bacalaureat si urez mult succes tuturor celor 137.344 elevi inscrisi. Imi doresc ca fiecare dintre voi sa obtineti rezultate bune si foarte bune, bazate pe dedicarea voastra din toti acesti ani. Insa, tot astazi, peste 45.000 elevi din clasele a XII-a si a XIII-a nu vor intra in examenul de bacalaureat”, a scris seful statului pe pagina de socializare.

Presedintele afirma ca este nevoie ”sa investim mult mai mult efort in a asigura tuturor elevilor un parcurs educational complet si pe masura potentialului lor”.

”Romania nu isi poate permite sa lase un procent atat de insemnat din generatiile tinere fara o sansa reala de integrare in piata muncii la un nivel adecvat. Astept ideile tuturor celor interesati in a creiona o viziune pentru a schimba aceasta stare de fapt la www.romaniaeducata.eu”, mai transmite presedintele Romaniei.

Administratia Prezidentiala a lansat consultarea online din cadrul programului "Romania Educata", initiat de presedintele Klaus Iohannis, care contine si un chestionar cu privire la domeniul educatiei, directiile in care ar trebui investit si tipul de educatie pe care ar trebui pus accentul.

Citeste si:
Iohannis: Trebuie sa le oferim romanilor o tara fara PSD
Iohannis: Nu asteptati de la...

Consultarea exploratorie este menita sa identifice posibile solutii de adaptare a educatiei si cercetarii romanesti la tendintele nationale si globale la orizontul anului 2030, in scopul de a fundamenta viziunea si obiectivele de tara (2018 - 2030), informeaza Administratia Prezidentiala.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Ce prioritati cred romanii ca ar trebui sa aiba presedintele Romaniei