In contextul in care schimbarile aduse de Milleninals in piata muncii sunt tot mai dinamice, iar angajatorii se confrunta cu provocari multiple in recrutarea si retentia angajatilor, cine domina piata muncii de astazi si maine? Care sunt cele mai pregnante caracteristici ale pietei in prezent? Au raspuns speakerii conferintei HR 2.0, organizata de wall-street.ro.

“Piata muncii de astazi si maine este a celor care au acel human touch, este de parere Cristina Savuica, chief happiness officer in cadrul Lugera.

“Imi place sa cred piata muncii va fi a celor determnati sa munceasca. Daca esti bun intr-un domeniu, iti gasesti un loc in care sa te simti confortabil si dincolo de skilluri, conteaza foarte mult determinarea si tenacitatea de care dai dovada. Piata va fi a celor motivate”, spune Gabriel Codrean, program manager Enea Romania.

Alecsandra Ionita, wellbeing specialist SmartExperince, are un sfat pentru companii: “Creati un mediu de lucru sanatos, indifferent ca vorbim pentru Millennials sau alte generatii, un mediu care sa imbine investitia in programe si beneficii financiare, cat si cele de dezvoltare personala”.

La randul sau, Nicoleta Capata, HR Director in cadrul Flanco Retail, considera ca piata muncii este si va fi in continuare a angajatului: “Cred ca angajatorii care vor iesi cu capul sus in acest context sunt acele companii care decid sa investeasca in forta leadershipului. Am discutat de nevoile generatiei Millennials si cum reusim sa ii motivam, dar nu departamentul de HR sau senior managementul o pot face, ci managerul de prima linie care are in directa lui subordine oameni, cu care trebuie sa se comporte authentic, sa le ofere feedback. Indemn la investitii in liderii nostri”.

Citeste si:
O saptamana pana la retailArena 2019, evenimentul anului in retail
O saptamana pana la...

Gabriela Puskas, managing partner Performance Group, considera de asemenea ca liderii sunt esentiali in prezent. “E important ca ei sa isi dezvolte cat mai mult competentele, abilitatile si tenacitatea cu care sa reuseasca sa gestioneze toate aceste provocari, tensiuni, stresul, schimbarile din organizatie. Cred ca acei lideri vor iesi castigatori si vor avea companii unde oamenii isi vor dori sa lucreze”.

Nu in ultimul rand, Adrian Adam, presedinte national AIESEC, este de parere ca piata de muncii este a angajatului, iar in viitor va fi la fel. In 2020, pana la 75% din forta de munca la nivel global va fi reprezentata de generatia Millennials. Piata muncii va fi a celor carora o sa le fie pus la dispozitie un spatiu care sa creeze forta de munca de maine”.

Partenerii Conferintei HR 2.0. sunt Lugera, Flanco si Smart Experience.

Citeste si:
Lugera: Guvernul TREBUIE sa impuna competentele la angajare
Cristina Savuica, Lugera:...

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Trei idei pentru a gasi cei mai buni candidati din piata muncii