Generatia millennials este compusa din tineri cu varste cuprinse intre 21 si 39 de ani care, desi sunt diferiti, au un mare lucru in comun: apetitul tot mai mare pentru tehnologie in viata lor de zi cu zi, atat acasa, cat si la locul de munca. In prezent, aceasta generatie este cea mai activa pe piata muncii, iar potrivit unui raport Nielsen, folosirea tehnologiei la capacitatea maxima este ceea ce o face pe aceasta sa fie cu adevarat unica.

Implicarea tot mai mare a tehnologiei in viata acestei generatii a facut ca mediul de lucru si strategia de pe piata muncii sa se concentreze tot mai mult asupra inovatiilor. Cu ajutorul lor, millennialsii au reusit sa accelereze anumite procese mai lente la locul de munca si au devenit chiar creativi in modul in care implica tehnologia in viata lor.

4 moduri in care generatia millennials a invatat sa foloseasca tehnologia la locul de munca:

1. Lipsa de rabdare a fost echilibrata prin tehnologie

Una dintre marile caracteristici ale generatiei millennials este lipsa rabdarii. Uneori reprezentantii acestei generatii sunt considerati lenesi, insa ceea ce ii activeaza cel mai mult este abilitatea de a fi mai eficienti la birou, pe strada si acasa. De la folosirea celor mai noi tehnologii pentru entertainment in timpul liber, la achizitionarea unui hoverboard la un pret bun pentru a putea evita blocajele din trafic, pana la utilizarea inovatiilor, aplicatiilor si inteligentei artificiale pentru automatizarea unor sarcini de munca, toate acestea au devenit obligatorii in viata unui millennial.

2. Generatia millennials se comporta cu tehnologia la fel cum ar face-o cu un angajat

Prin aceasta idee, generatia millennials are o singura abordare majora in privinta tehnologiei, iar aceea este eficienta. Wearables precum Apple Watch si Fitbit, care iti calculeaza fiecare pas si orice activitate fizica, sunt doar doua exemple care arata cum asistentii care folosesc inteligenta artificiala s-au transformat in resurse de care angajatii acum depind pentru o performanta mai buna, la fel cum ar face-o si in cazul muncii in echipa.

3. Prin tehnologie, acestia au reusit sa devina mult mai flexibili

In prezent, exista modalitati diverse de a putea lucra fara a te prezenta mereu la birou. Poti fi freelancer sau poti incerca viata nomazilor digitali. Vorbim asadar despre o generatie de angajati care nu mai considera ca e obligatoriu sa ai un job de birou cu program fix. Flexibilitatea oferita de dezvoltarea tehnologica permite acum sa poti termina prezentari si rapoarte dintr-o cafenea sau chiar de pe o plaja exotica, in cazul celor care au ales calea nomazilor digitali.

4. Personalizarea tehnologiei a fost marea contributie a acestei generatii

Odata ce tehnologia a fost inclusa in activitatile zilnice, era si normal ca ea sa devina personalizata pe gusturile si nevoile fiecarui utilizator in parte. Generatia millennials nu numai ca a invatat sa foloseasca tehnologia in folosul activitatilor zilnice, dar si sa o modifice astfel incat sa livreze cele mai bune rezultate. De la customizarea unor aplicatii, pana la interconectarea mailurilor, calendarului, mesajelor si notificarilor pentru a putea lucra mai repede si mai eficient, toate acestea au devenit o parte importanta din setul de calitati ale acestei generatii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri