Meseria de inginer este una dintre cele mai căutate de către angajatori, atât cei din România, cât și cei de peste hotare. În consecință și în contextul unui număr insuficienți de candidați, ofertele salariale din acest sector sunt atractive, iar seniorii câștigă peste 10.000 de lei pe lună.

La fel ca în domeniul IT, unde există mai multe categorii de specialiști, și ingineria este un domeniu complex. De la ingineri instalații electrice la ingineri constructori sau arhitecți, acest domeniu este format din specializări diferite.

Dacă luăm exemplul unui inginer constructor la început de carieră, absolvent al unei facultăți în domeniu, atunci salariul minim pe care se angajează este, în medie, 500 de euro.

Mai departe, la un nivel superior (mid level), un inginer din industria auto, de pildă, câștigă între 1.000-1.500 euro, în timp ce un senior al ingineriei poate să câștige peste 2.000 de euro, potrivit datelor furnizate wall-street.ro de BestJobs.ro.

1 din 10 tineri se visează inginer

Tinerii generatiei Z (nascuti intre anii 1995-2012) se pregatesc sa intre pe piata muncii, iar angajatorii se uita cu interes spre cei care le vor ocupa locurile de munca disponibile. Desi multi dintre ei sunt inca nehotarati sau stiu ca se mai pot razgandi, tinerii au nominalizat 10 domenii in care isi doresc sa profeseze in cariera, potrivit unui studiu realizat de Scoala de Valori si Ipsos.

De altfel, cercetare arată că 10% dintre tinerii din generatia Z (născuți între anii 1995-2012) își doresc să devină ingineri, această profesie fiind din ce in ce mai cautate atât de angajatorii români cât și de cei străini, oportunitățile din piața muncii fiind foarte atractive.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri