Un proprietar din statul Washington, care și-a închiriat casa pentru a-și plăti școala de piloți, a ajuns să doarmă în mașină pentru că nu își mai poate evacua chiriașul. Acesta din urmă mai are să-i dea proprietarului aproape 50.000 de dolari, bani acumulați din chirii neplătite. Cireașa de pe tort este că locuința pe care chiriașul care a pus stăpânire a fost listată ilegal pe Airbnb, în ultimele nouă luni.

„Am nevoie de casa mea. Desigur, toată atenție venită din partea mass-media este binevenită pentru că atrage atenție, însă din păcate, la finalul zilei, nu mă ajută cu nimic pentru că eu tot în duba mea locuiesc. Am nevoie să îmi recuperez casa și să-mi continui viața, însă nu o pot face în condițiile acestea”, a spus Jason Roth, proprietarul păgubit, scrie Business Insider.

Roth este de meserie ucenic mecanic de avioane. Acesta și-a cumpărat casa din Seattle în 2016 și a închiriat anterior camere, iar ulterior întreaga casă pentru a obține un venit suplimentar.

În martie 2023 avea să se mute în casa lui Kareem Hunter, chiriașul cu pricina care acum îi datorează 50.000 de dolari. Ei s-au înțeles la o chirie lunară de 4.300 de dolari, conform documentelor depuse de Roth la judecător. După ce a plătit doar o parte din chiria unei luni, Roth spune că Hunter a încetat efectiv să mai plătească. Proprietarul a avut nenumărate discuții, încercând inclusiv să discute despre un plan pentru plată, însă chiriașul tot nu a plătit, ba chiar a închiriat la rândul său (dar în mod ilegal) locuința pe Airbnb.

Deci, nu numai că nu plătește chiria, dar generează un venit prin intermediul casei mele prin Airbnb, iar eu, între timp, trebuie să plătesc utilitățile pentru acea locuință.

Jason Roth, proprietarul păgubit din SUA

Roth spune că Hunter îi datorează 47.248 de dolari, bani din care 33.400 de dolari reprezintă chirie, restul fiind utilități și taxe de întârziere. Având facturi de plătit, dar și impozit pe locuință și alte taxe, Roth nu și-a mai permis să locuiască în apartamentul pe care îl închiria și s-a mutat în duba lui.

Interesant este că Hunter a declarat pentru Insider că Roth a refuzat să accepte plata chiriei restante, spunând că Roth a intenționat întotdeauna să-l ducă în instanță pentru a colecta „asigurare de evacuare” și că i-a cerut lui Hunter să-i plătească 40.000 de dolari pentru a-i permite să rupă contractul de închiriere.

Unele polițe de asigurare oferă protecție proprietarilor dacă aceștia sunt trimiși în judecată pentru evacuare pe nedrept. Cu toate acestea, aceasta nu este o acoperire standard în majoritatea polițelor de asigurare a proprietății de închiriere. Roth spune că nu deține o astfel de poliță.

Potrivit documentelor judecătorești vizualizate de Insider, Hunter i-a spus lui Roth într-un e-mail din iulie că vrea ca acesta să-și plătească datoriile restante la chirie. Hunter a mai spus la acea vreme că nu vrea să meargă în instanță pentru a evita o posibilă evacuare.

Conform corespondenței dintre cei doi incluse într-un dosar al instanței, avocatul lui Roth și Hunter au încercat să negocieze un plan de plată, dar nu au putut ajunge la un acord.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri