Răbdarea este o calitate tot mai dorită de angajatori, care se văd puși în situații în care angajații nou intrați în companii își părăsesc primii joburile. Dacă au însă răbdare să avanseze în ierarhie, ei devin mai stabili și ajung să adune vechime la locul de muncă, a declarat, pentru wall-street.ro, Mihaela Boghiu, director resurse umane la Hornbach România.

”Pleacă în special angajații noi. (...) Noi avem lucrători comerciali și casieri și pe aceste două posturi resimțim fluctuația. Pe măsură ce angajații urcă în ierarhie și ocupă funcții mai înalte, precum cele de șef de raion, director adjunct sau director de magazin, acolo lucrurile sunt mai așezate”, a explicat ea.

Directorii de magazine sunt de cel puțin 10 ani în magazinele Hornbach.

Ce îi dă înapoi pe angajații, după ce iau decizia

Printre motivele pe care angajații nou intrați în companii le înaintează ca explicații, atunci când aleg să plece din companie, se numără drumul lung până la muncă, imposibilitatea de a lucra în weekend sau o ofertă mai bună.

Poți citi și HR Hornbach: Salariul nu mai este un criteriu atât de important cum era odată, la angajare. Ce își doresc oamenii

”Cu angajații noi bați palma, dar undeva se rupe filmul, ori că își dau seama că este prea lung drumul până la serviciu sau pentru că trebuie să lucreze sâmbăta și duminica, chiar i s-a comunicat acest lucru de la interviul de angajare. Sau poate s-au grăbit să ia o decizie. Genul lor nu este unul stabil, apare cineva care le face o ofertă mai bună, nu neapărat din punct de vedere financiar, așa că o acceptă”, a precizat Mihaela Boghiu.

Directorul de resurse umane a arătat că întâlnește frecvent situația în care candidații aplică haotic, nu citesc anunțurile și ajung să nu știe pentru ce companii au aplicat.

”Sunt candidați care aplică în masă, nu știu nimic despre companii și se așteaptă ca tu să îi convingi să vină în companie. Îi întrebăm încă de la interviurile telefonice dacă sunt disponibili să lucreze în ture și sâmbătă-duminică, pentru că te poți trezi cu tot felul de situații, de genul «nu, căci sunt de altă religie și duminica nu lucrez» sau «nu, căci nu are cine să îmi ia copilul de la școală». Îi întrebăm inclusiv dacă au aplicat la noi, pentru că oamenii aplică în masă, sunt foarte grăbiți, răbdarea este o virtute”, a precizat directorul de HR al Hornbach.

Deși trec de trei interviuri, aleg unii dintre ei să plece repede.

O soluție identificată de compania Hornbach este implicarea în susținerea elevilor de la școli profesionale, pe care mai apoi compania îi poate angaja. De asemenea, angajarea prin recomandări dă rezultate.

Fondată în anul 1877, Hornbach este o companie din domeniul construcțiilor și grădinăritului. În acest moment, concernul deține 160 de magazine mixte de materiale de construcții și grădinărit și magazine online, în 9 țări din Europa (Germania, Austria, Olanda, Cehia, Luxemburg, Elveția, Suedia, Slovacia și România), dintre care șase în România (București Berceni, București Militari, București Balotești, Brașov, Timișoara și Sibiu). Hornbach are aproximativ 21.000 de angajați, iar 800 sunt în magazinele din România.

Recomandăm și HR PepsiCo: cea mai mare provocare este retenția oamenilor în companie. Dacă nu pleacă în primii cinci ani, rămân mult alături de noi

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri