Economiștii germani: Cei care lucrează de acasă ar trebui taxați și banii folosiți pentru cei cu salarii mici

Angajații care vor continua să lucreze de acasă după pandemie ar trebui taxați pentru acest privilegiu, iar banii obținuți să fie utilizați pentru a-i ajuta pe cei cu salarii mici, consideră economiștii Deutsche Bank.

Aceștia au propus un plan prin care angajații ce lucrează de acasă după pandemie să fie taxați cu 5% pe zi, considerând că o astfel de măsură nu ar avea impact asupra celor vizați deoarece lucratul de acasă le oferă posibilitatea de a economisi banii pe care ar fi trebuit să îi dea pe transport sau prânz în cazul în care se deplasau la birou.

Raportul sugerează că taxa ar trebui să fie plătită de către angajatorii care nu asigură forței de muncă un birou permanent, conform theguardian.com.

Economiștii germani consideră că o astfel de măsură ar genera venituri de 49 de miliarde de dolari Statelor Unite ale Americii, 20 de miliarde de dolari Germaniei sau 7 miliarde de dolari Regatului Unit al Marii Britanii, bani ce ar putea fi folosiți pentru a susține angajații slab plătiți care nu își pot desfășura activitatea de acasă.

Sursa foto: justplay1412 / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri