Orice antreprenor caută cele mai bune soluții cu ajutorul cărora să își extindă afacerea, să crească productivitatea, iar odată cu aceasta să crească și profitul. Totuși, fără investițiile potrivite care să dea rezultate pe termen lung, businessul poate stagna. De aceea, iată câteva dintre deciziile pe care le pot lua în considerare ca să se asigure că afacerea lor e pe un trend ascendent.

Beneficii pentru angajați

În primul rând, oamenii de afaceri trebuie să își motiveze angajații constant, ca să se asigure că aceștia vor da randament maxim, iar productivitatea să fie direct proporțională cu efortul acestora. Drept urmare, angajatorul își poate motiva angajații cu ajutorul măririlor salariale sau al bonusurilor de performanță. De asemenea, aceștia le mai pot oferi și altfel de beneficii, precum diverse discounturi, vouchere de vacanță, zile suplimentare de concediu, asigurări medicale sau abonamente.

Un mediu de lucru plăcut și sigur

Un alt aspect pe care să îl ia antreprenorii în considerare este asigurarea unui mediu de lucru plăcut și sigur. Mai precis, să le pună la dispoziție salariaților un spațiu special amenajat unde se pot relaxa. De exemplu, o încăpere unde se află televizoare online, cu ajutorul cărora salariații pot să urmărească filme, seriale sau să urmărească documentare. În plus, aceștia se mai pot relaxa la un meci de ping pong, să poată citi în liniște sau pur și simplu să se relaxeze în timp ce ascultă muzică pe un fotoliu comod. Iar când vine vorba de securitatea sediului, personalul trebuie să aibă la discreție dezinfectant, măști, iar spațiul să fie igienizat la câteva ore de către o firmă de curățenie.

Reducerea costurilor

O altă metodă care asigură sporirea productivității este reducerea costurilor. De exemplu, o soluție este externalizarea serviciilor, cu ajutorul căreia companiile câștigă atât timp, cât și bani. De asemenea, ca să reducă din cheltuieli, angajatorii pot încuraja personalul să lucreze exclusiv de acasă. Astfel, vor pune bani deoparte, fiindcă nu vor mai fi nevoiți să achite facturile la curent, gaze, diverse utilități, să contracteze firme de curățenie sau să le deconteze transportul subalternilor. Pe de altă parte, și relocarea reprezintă o soluție, atunci când chiria este mult prea mare la actualul sediu.

Program flexibil pentru personal

Un alt aspect de care trebuie să țină cont antreprenorii este randamentul angajaților. Așadar, ca personalul să nu se simtă mereu sub presiune, din cauza volumului mare de muncă ori din cauza mediului în care își desfășoară activitatea, aceștia pot lucra de acasă cel puțin o zi pe săptămână. Asta pentru că angajații își vor desfășura activitatea într-un mediu plăcut, cu care sunt familiari și de unde pot da un randament crescut față de cel de la birou. Se vor odihni mai mult, vor mânca la orice oră își doresc, fără să aibă un anumit interval pentru pauza de masă, și nu vor mai fi nevoiți să respecte o anumită conduită vestimentară. În plus, cu cât își vor termina sarcinile de serviciu mai rapid, cu atât vor avea la dispoziție mai mult timp liber. Prin urmare, această măsură este cât se poate de utilă.

Acestea sunt doar câteva dintre aspectele pe care oamenii de afaceri le pot lua în considerare. O altă măsură utilă pentru companie ar fi investițiile în angajați, mai ales în cei care au poziție de conducere. Mai precis, antreprenorii își pot trimite subalternii la cursuri de specializare și traininguri specifice domeniului lor de activitate, ca să dobândească noi cunoștințe, cu ajutorul cărora să aducă un plus valoare pentru companie. În plus, aceștia se vor simți apreciați și își vor da interesul ca să promoveze în carieră, pentru a beneficia de un salariu mai mare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri