Volumul lucrărilor de construcții a crescut semnificativ în acest an, comparativ cu anul 2020. Acest lucru nu face decât să pună presiune și mai mult pe recrutori, dar și pe manageri care sunt nevoiți să găsească constant angajați în acest sector. În ceea ce privește salariile, domeniul construcțiilor este unul foarte ofertant. Cu toate acestea, o problemă rămâne încă presantă: găsirea personalului calificat.

În România, deficitul de angajați din domeniul construcțiilor este, deja, de mai mulți ani o problemă presantă pentru angajatorii din România. Țara noastră are un deficit de muncitori în construcții de 100.000 de angajați, iar tendința este în creștere, arată Digi24. Mulți români pleacă din țară, iar în locul lor vin fie muncitori străini, fie...nimeni.

Potrivit datelor de la INS, salariul mediu net din construcții era de 3.309 lei în luna iunie (ultima dată disponibilă pentru care sunt date publice), însă multe din firmele din România sunt dispuse să plătească cu mult mai mult, doar ca să reușească să găsească și să rețină angajații de care are au nevoie.

E o acută lipsă de personal. Lucrul ăsta se va resimți cu prisosință din primăvara anului viitor, atunci când lucrările vor începe din nou să crească.

Retail jobs

Marius Dejescu - director general grup firme de construcții

Vrei să fii la curent cu cele mai noi tendințe din piața muncii? Te invităm să urmărești evenimentul Reshaping HR: Ce contează în lupta pentru atragerea și reținerea talentelor care va avea loc pe 21 octombrie 2021. Te poți înscrie AICI, gratuit!

„Oferim condiții de cazare, transport pentru cei care sunt la o distanță modestă, oferim tichete de masă, iar salariul minim la nivel național în domeniul construcțiilor este la 3.000 de lei brut”, a precizat un alt director de la o firmă din construcții.

Companiile din industrie se plâng că nu găsesc candidați, deși sunt dispuse să le ofere salarii chiar și de 8.000 de lei pe lună, doar ca să vină să lucreze. Atât ar putea să câștige, de pildă, un muncitor în construcții, la o firmă din Oradea, în timp ce un inginer constructor poate merge acasă chiar și cu 3.000 de euro, în funcție de proiect, mai consemnează sursa citată.

Citeste si:
Insolvențele firmelor și PFA-urilor, în creștere comparativ cu 2021
Numărul firmelor și...

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri