Să coordonezi oameni nu a fost nicicând mai dificil, mai ales în perioadele de criză. Pentru orice organizație, indiferent de dimensiunea sa, managerul de resurse umane, împreună cu întregul departament de HR este pilonul cheie de la care pornește toată activitatea. Dar ce atribuții are concret un manager de resurse umane, ce studii sunt necesare, dar și ce salariu poate încasa, aflăm în cele ce urmează.

Ce responsabilități are un manager de resurse umane

Oamenii sunt cel mai important capital pe care o companie poate să o dețină. Prin urmare, o bună gestionare a resurselor umane trebuie să fie mereu o prioritate, indiferent de sectorul de activitate. Acesta este și motivul pentru care un manager de resurse trebuie să faciliteze cât mai bine procesele de HR din cadrul unei firme, în așa manieră încât să fie în acord cu obiectivele generale ale respectivei organizații. Cel mai important rol al unui manager de resurse umane este să intermedieze comunicarea dintre top management și angajați.

Ce face un manager de resurse umane. Ce studii sunt necesare și la ce salariu poate ajungeFoto: Unsplash

Totodată un manager de resurse umane va trebui să se ocupe de tot ce ține de partea de salarizare, adică să calculeze remunerațiile pentru fiecare angajat din firmă, să întocmească statele de plată, de lichidare, declarațiile lunare privind obligațiile la buget (CAS, CASS, șomaj) etc.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi tendințe din piața muncii? Te invităm să urmărești evenimentul Reshaping HR: Ce contează în lupta pentru atragerea și reținerea talentelor care va avea loc pe 21 octombrie 2021. Te poți înscrie AICI, gratuit!

De asemenea, unui manager de resurse umane îi mai revin o serie de responsabilități importante

  • Va coordona întreaga activitate din departamentul de resurse umane, mai exact va trasa direcțiile și prioritățile pentru angajații pe care îi are în subordine
  • Facilitează comunicarea dintre manageri și angajați, dar și cea dintre angajați
  • Gestionează un anumit buget pentru activitățile de HR (cum ar fi procese de recrutare, diverse proiecte interne dedicate angajaților, programe de retenție etc.)
  • Uneori poate fi și un partener strategic în companie și poate lua parte în mod proactiv parte la deciziile majore de business care se adoptă
  • Organizează și pune la punct interviurile de angajare
  • Are o evidență clară și în timp real a posturilor vacanțe din firmă
  • Organizează traininguri și workshop-uri pentru angajați
  • Identifică și implementează programe bine stabilite de retenție și de motivare a salariaților, în funcție de nevoile acestora
  • Se ocupă de recrutarea și selecția de personal

Citește și: Ce înseamnă payroll specialist, ce responsabilități are și cât câștigă

Ce studii sunt necesare pentru un manager de resurse umane. Ce facultate poate să urmeze

În general, un manager de resurse umane trebuie să fie absolvent al unei Facultăți de Psihologie sau de Economie sau să aibă un master sau anumite cursuri absolvite de cu specializare în management de resurse umane. În România, managerii de resurse umane au un parcurs educațional destul de divers. Unii specialiști în resurse umane pot fi, de asemenea și absolvenți de Management, Sociologie sau chiar Drept.

Ce face un manager resurse umane. Ce studii sunt necesare și la ce salariu poate ajungeFoto: Unsplash

Totodată, pe lângă un parcurs universitar, un manager bun de resurse umane își va completă studiile cu diverse cursuri de la care obține certificări pentru a se putea îmbunătăți constant în activitatea sa.

Practic nu există un traseu clar și bine delimitat prin care poți ajunge să ai o carieră în HR, însă lucrând cu oamenii, e important ca un specialist HR să-și perfecționeze permanent abilitățile de comunicare, management.

Salariu manager resurse umane. Cât câștigi pe această poziție în România

Un manager de resurse umane poate câștiga în București, în medie, aproximativ 5.529 de lei, potrivit platformei Salario, dezvoltate de eJobs România. Valoarea maximă a salariului net, încasat în Capitală poate ajunge și la 9.300 de lei.

În Cluj, salariul mediu net pentru un job de manager resurse umane este de 4.050 de lei. Valoarea veniturilor pentru astfel de specialist care lucrează în inima Transilvaniei poate ajunge la 5.200 de lei. În Timișoara, salariul maxim poate ajunge chiar și la 7.312 lei net, în vreme ce salariul mediu net pentru această poziție se menține la 4.400 de lei.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri