Amazon recurge la noi politici nepopulare în rândul angajaților săi. Compania își forțează angajații să se reîntoarcă de tot la birou și să nu mai lucreze remote. Mulți angajați preferă să-și dea deja demisia decât să muncească din nou de la sediile firmei care impune o politică similară cu cea a lui Elon Musk, în rândul angajaților Tesla.

Amazon, gigantul electronic de e-commerce încearcă să își readucă angajații înapoi la sediile principale, însă măsura nu este una deloc populară printre angajații care au început să lucreze remote încă din anul 2020, de când a izbucnit pandemia de COVID-19. Concret, un raport al companiei prevede ca angajații Amazon să se întoarcă de tot la birouri până la mijlocul anului 2024, notează The Economic Times.

Încă din primăvara lui 2023, Amazon a impus o politică de întoarcere la birou, angajații fiind nevoiți să lucreze de la sediile companiilor cel puțin trei zile pe săptămână.

Cei care nu își doresc sau nu pot să revină la birou vor fi forțați să-și găsească de lucru în altă parte, în vreme ce unii își vor da demisia ca urmare a acestui fapt.

raport Amazon

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat politica de relocare, spunând, totuși, că afectează un mic procent din forța de muncă a companiei.

„Nu este o abordare universală, așa că am decis că cel mai bun lucru de făcut este să comunicăm direct cu echipele și persoanele care sunt afectate pentru a ne asigura că primesc informații exacte care sunt relevante pentru ei. Dacă un angajat simte că nu are suficient de multe informații, îl vom îndruma să aibă o discuție cu managerul de resurse umane”, a spus purtătorul de cuvânt al Amazon.

Amazon le cere angajaților afectați de politica de relocare să se mute într-un hub desemnat, care ar putea fi Seattle, Arlington, New York, Chicago, San Francisco sau un alt birou principal.

„Unii angajați o văd ca o inversare puternică față de abordarea companiei în timpul pandemiei”, se arată în raport.

În unele cazuri, angajaților li se cere să se mute în afara statului de care aparțin, ceea ce ar însemna să renunțe la chirii sau la proprietățile pe care le au sau chiar să-și mute copii la alte școli.

Pe 31 mai 2023, sute de angajați Amazon au organizat un protest la sediul companiei din Seattle din cauza politicii companiei de reîntoarcere la muncă și a lipsei sale de progres în ceea ce privește inițiativele privind schimbările climatice.

Reamintim că alături de Google, Meta și X (fosta Twitter), Amazon s-a numărat printre companiile mari de la nivel mondial care au recurs la concedieri masive, din diverse divizii ale gigantului din e-commerce. 27.000 de de la Amazon au fost dați afară de-a lungul a două runde de concedieri colective.

Probleme în lanț pentru angajații Amazon

Tot în stradă au ieșit și angajații Amazon, de această dată din Marea Britanie. Salariații s-au plâns de condițiile „severe” de lucru, spunând că sunt încontinuu monitorizați și inclusiv ieșirile la baie le sunt cronometrate.

„Problema cu opritul lucrului este că ei (reprezentanții companiei, n.r.) vor vrea să știe de ce faci acest lucru. Iar dacă timpul depășește câteva minute, vor putea vedea absența ta în sistem", au declarat aceștia.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri