Anul 2008 va aduce o crestere de 10% a numarului de locuri de munca la nivel european. Astfel, numarul recrutarilor va ajunge la 635.000, conform celui mai recent studiu publicat de Asociatia pentru angajarea cadrelor (APEC).
In intervalul iunie 2007 – iulie 2008 numarul locurilor de munca va creste cu 10% in opt tari din cadrul Uniunii Europene: Franta, Luxemburg, Anglia, Belgia, Spania, Olanda, Italia si Germania. Mai mult de jumatate din numarul de locuri se vor concentra in trei directii: productie/sector tertiar, studii/cercetare/dezvoltare si informatica.

Cel mai bun angajator va fi Marea Britanie cu 216.700 locuri de munca, urmata de Franta care estimeaza pentru anul 2008 un numar de 165.800 de recrutari. Pozitia a treia este ocupata de Spania, urmata de Germania pe locul al patrulea inaintea Italiei, Olandei, Belgiei si a Luxemburgului.

Franta, Spania, Olanda si Luxemburg sunt tarile care estimeaza cea mai importanta crestere, de la 10% la 19%. Conform celui mai pesimist scenariu, numarul actual de recrutari nu va scadea ci va ramane stabil. Franta estimeaza pentru intervalul iunie 2007 – iulie 2008 o crestere de aproximativ 15.800 de noi locuri de munca.

Spania, desi in ultimele luni a cunoscut o incetinire a ritmului de noi recrutari, prevede pentru urmatoarele luni o crestere de la 71.100 la 81.8000 de noi angajari. O reluare a recrutarilor este estimata si pentru piata din Olanda, unde aproximativ 6.700 de noi locuri de munca vor fi scoase la concurs. Chiar daca Luxemburg ocupa ultima pozitie in topul celor opt recrutori, previziunile pentru anul ce urmeaza raman ridicate, asteptandu-se o crestere de la 2.700 la 3.100 de noi joburi.

In cazul Italiei si al Belgiei previziunile sunt orientate spre crestere. Piata locurilor de munca din Italia favorizeaza tot mai mult mobilitatea, ceea ce le-a permis recrutorilor intalieni sa isi pastreze optimismul si pentru 2008. Aroximativ 47.8000 de noi locuri de munca vor fi create in perioada iunie 2007 – iulie 2008. La randul sau Belgia asteapta o crestere de maxim 15%, ajungand la peste 17.000 de recrutari.

Companiile engleze raman insa prudente cu privire la evolutia locurilor de munca, si estimeaza o crestere de 10%, de la 177.300 la 216.700 locuri. Recrutorii germani ezita la randullor sa faca previziuni pentru perioada imediat urmatoare. Numarul locurilor de munca ar putea creste cu 10%, de la 59.300 la 68.600, dar in acelasi timp pot sa scada cu 5 procente. Atat Anglia, cat si Germania depind cel mai mult de economia americana, astfel incat previziunile lor sunt influentate de evolutia de pe piata din Statele Unite ce poate afecta in mod vizibil cresterea numarului de recrutari.

Studiul a fost realizat de Asociatia pentru Angajarea Cadrelor (APEC) in randul companiilor a opt state membre ale Uniunii Europene: Franta, Luxemburg, Anglia, Belgia, Spania, Olanda, Italia si Germania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri