In luna februarie a acestui an numarul de demisii voluntare a depasit numarul celor care sunt disponibilizati pe fondul restructurarii posturilor, fenomen intalnit pentru prima data de la inceperea perioadei de criza in 2007, potrivit Biroului de Statistica a Muncii (to the Bureau of Labor Statistics).

Inainte de luna februarie, Biroul de Statistica a Muncii inregistra 15 luni de crestere continua a numarului disponibilizarilor si a scaderii demisiilor, cu o rata a demisiilor voluntare de 1,7 milioane pe luna.

Potrivit unui studiu realizat de Right Management la sfarsitul anului 2009 , 60% dintre respondenti sustineau ca au in intentie sa isi paraseasca locul de munca daca piata fortei de munca isi revine. “Rezultatul este oarecum alarmant. S-ar putea ca acest fapt sa implice costuri uriase pentru companii”, afirma Hichael Haid, senior vice-presedinte pentru Right Management.

Gigantul in resurse umane Adecco sustine ca a primit proiecte de recrutare a unor pozitii cheie in companiile client dupa ce angajatii care au trecut prin perioada de criza si-au dat demisia, potrivit vice-presedintelui companiei, Rich Thompson.

Desi nu au existat demisii in masa, Thompson sustine ca Adecco este pregatita sa infrunte valul de reasezari ale talentelor din organizatii in urmatoarele luni. “Ne asteptam la schimbari masive si la scara larga a talentelor din organizatii”, spune el, clarificand faptul ca nu exista masura pentru a compara fluctuatia de personal din urmatorii ani cu o alta criza de asemenea amploare.