Tendinta: Angajatii parasesc companiile mici pentru multinationale

Pe masura ce companiile de talie mare au redimensionat bugetele de resurse umane, operand mii de disponibilizari in anii 2007-2009, fostii angajati s-au reorientat catre companii mici, unde expertiza lor era necesara. Odata cu optimismul resimtit in acest an de companiile americane, angajatii fac rocada, tintind acum reintoarcerea in multinationale, scrie cotidianul de business Wall Street Journal.
In timp ce recruiterii si managerii recunosc ca numele unei multinationale in CV-ul aplicantului poate face diferenta, acestia cauta sa angajeze personal care s-a adapostit pe perioada recesiunii in companii de mici dimensiuni. Expertii sustin ca angajatii din companiile mici au dezvoltat aptitudini multiple, au invatat sa gestioneze si procese conexe activitatii de baza si pot veni cu idei inovative in multinationale.

“Recruiterii cauta persoane cu experienta in companiile de mici dimensiuni pentru ca intuiesc capacitatea acestora de a gandi “outside the box" (in afara limitelor impuse)”, sustine David Mezzapelle, director de marketing si dezvoltare pentru compania de recrutare online Goliath Jobs.

Pe site-urile de recrutare GoliathJobs si JobsOver50, peste 5.000 de cautatori de slujbe au experienta in companii de mici dimensiuni, cu cel mult 500 de angajati, si si-au depus CV-urile in multinationale.

Consilierii in cariera incurajeaza cautatorii de slujba sa isi vanda cat mai bine CV-ul, punand accent puternic pe experienta acumulata in companiile mici, indicand multitudinea de sarcini conexe, flexibilitatea si scopul in care se pot folosi toate aceste informatii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri