In timp ce recruiterii si managerii recunosc ca numele unei multinationale in CV-ul aplicantului poate face diferenta, acestia cauta sa angajeze personal care s-a adapostit pe perioada recesiunii in companii de mici dimensiuni. Expertii sustin ca angajatii din companiile mici au dezvoltat aptitudini multiple, au invatat sa gestioneze si procese conexe activitatii de baza si pot veni cu idei inovative in multinationale.

“Recruiterii cauta persoane cu experienta in companiile de mici dimensiuni pentru ca intuiesc capacitatea acestora de a gandi “outside the box" (in afara limitelor impuse)”, sustine David Mezzapelle, director de marketing si dezvoltare pentru compania de recrutare online Goliath Jobs.

Pe site-urile de recrutare GoliathJobs si JobsOver50, peste 5.000 de cautatori de slujbe au experienta in companii de mici dimensiuni, cu cel mult 500 de angajati, si si-au depus CV-urile in multinationale.

Consilierii in cariera incurajeaza cautatorii de slujba sa isi vanda cat mai bine CV-ul, punand accent puternic pe experienta acumulata in companiile mici, indicand multitudinea de sarcini conexe, flexibilitatea si scopul in care se pot folosi toate aceste informatii.