Profesorul Michael Luger (foto), decanul MBS, de nationalitate americana, explica intrarea institutiei in SUA datorita apetitului executivilor pentru o experienta educationala internationala, in contextul in care companiile din SUA opereaza global.

“Vorbesc din experienta mea de viata. A fost o oportunitatea imensa ca eu sa conduc o scoala de business in Marea Britanie. Scolile din SUA sunt mult mai insulare. Manchester reprezinta un loc global in care oamenii de afaceri primesc educatie manageriala aferenta secolului 21”, spune Luger.

Scolile americane au putine filiale in restul lumii, iar metoda de predare este axata, in totalitate, pe studii de caz din SUA, ignorand faptul ca cele mai promitatoare piete pentru a face business se afla in Asia.

“Scolile americane pun accentul pe idea de internationalizare a studiilor, dar nu o fac. Cele mai multe scoli din SUA au o privire xenofoba asupra lumii”, precizeaza Luger.

Campusul MBS va fi localizat in Miami, unul din centrele financiare importante din SUA, avand in vedere ca multe companii isi au sediile centrale acolo. De asemenea, Miama reprezinta un hub pentru America de Sud si Caraibe, doua regiuni cu economii emergente care evolueaza extrem de rapid.

MBS, care ocupa locul 33 in Europa in topul celor mai bune scoli de business europene din 2009, realizat de Financial Times, a fost prima institutie de afaceri care a deschis centre educationale pe alte continente, fiind prezenta in Hong Kong si Singapore inca de acum aproape 20 de ani. In prezent, MBS are opt centre localizate intre Rio de Janeiro si Shanghai.

Campusul MBS din Miami va incorpora si un centru deschis in urma cu 10 ani in Jamaica, atunci cand Institutul Bancherilor din Jamaica a invitat institutia britanica sa tina cursuri de formare noilor recruiti.

Citeste si:

Hubul din Jamaica atrage studenti din regiunea Caraibe, dar multi din acestia sunt nevoiti sa zboare la Miami pentru a ajunge in Jamaica, asa ca profesorul Luger considera ca studentii vor fi bucurosi sa se transfere in campusul din Miami.

Programul de MBA oferit de institutia britanica va atrage, pentru inceput, doar 30 de studenti in Miami. Tinta MBS este sa scolarizeze 600 de studenti in urmatorii trei ani.

Pe parcursul cursurilor, care vor debuta in aceasta luna si care vor avea o durata de doi ani si jumatate (in regim part-time), studentii pot alege sa invete si in alte centre MBS din Shanghai, Dubai si Rio de Janeiro.

Programul pe care il ofera MBS in Marea Britanie are o durata de 18 luni si un cost de 35.600 de lire, in vreme ce programul Global MBA, care va fi oferit in Miami, va costa 21.000 de lire, mult mai putin decat cei 100.000 de dolari pe care obisnuiesc sa-i ceara scolile americane pentru un program full-time de doi ani.

Sursa foto: Manchester Business School