Kenyon College (SUA) – Colegiul este recunoscut ca fiind in topul celor mai bune institutii educationale artistice din SUA. Circa 1.600 de tineri studiaza anual, sub supravegherea a peste 200 de profesori. Femeile reprezinta 53% din studentii colegiului, iar restul sunt barbati. In medie, fiecare clasa are 15 studenti.

Oxford University (Marea Britanie) – Este una din cele mai faimoase institutii de invatamant din intreaga lume. Peste 20.000 de tineri studiaza, in medie, in cadrul Oxford University. Colegiul are printre cele mai mici rate de abandon scolar din Marea Britanie: ultimele date, publicate in primavara acestui an, au aratat ca doar 1% din studentii de la Oxford renunta la scoala, in vreme ce media nationala este de 7,2%. Circa 93% din studentii Oxford care au absolvit in 2009 si-au gasit de lucru ori si-au continuat studiile in primele sase luni de la absolvire.

Princeton University (SUA) – Fondat in 1736, Princeton este al patrulea colegiu ca vechime din SUA. In prezent, un personal de peste 1.100 de oameni se ocupa de un total de 7.500 de studenti. Campusul principal cuprinde 180 de cladiri care ocupa o suprafata de peste 200 de hectare. Institutia educationala gazduieste studenti din peste 98 de tari. De asemenea, aproape 60% din studentii inscrisi la Princeton beneficiaza de ajutor financiar.

Citeste si:

Scripps College (SUA) – Este un colegiu de fete, parte a “The Claremont Colleges”. Campusul ocupa o suprafata de 15 hectare si este situat la o distanta de circa 55 de kilometri de Los Angeles. 96% din cei aproape 900 de studenti locuiesc in campus. Taxele de scolarizare anuale se ridica la 50.550 de dolari, din care 38.700 reprezinta doar taxele pentru educatie, restul sumei fiind necesara pentru cazare si masa. De asemenea, 60% din absolventi isi gasesc un loc de munca la 3 luni de la absolvire.

Stanford University (SUA
) – Se afla in inima celebrei Silicon Valley, la jumatatea distantei dintre San Francisco si San Jose. Stanford este recunoscuta ca una din cele mai bune universitati din intreaga lume. In campus se afla circa 12.000 de studenti, care sunt constituiti in 630 de grupuri. Stanford University are sapte scoli, fiind asemenea unei corporatii. Bugetul pentru anul universitar 2009 – 2010 s-a ridica la 3,7 miliarde de dolari, doar 17% din suma fiind stransa de pe urma taxelor platite de studenti.

Sursa foto: Stanford University