Microsoft a anuntat ca il va inlocui in vara pe Bob Muglia, seful diviziei de software pentru servere.

Intre timp, AMD a informat ca s-a despartit de Dirk Meyer, ce ocupa functia de CEO, mentionand ca a inceput sa-i caute un inlocuitor.

In vreme ce imaginea celor doi executivi este una foarte buna pe Wall Street, companiile si-au motivate deciziile prin nevoia unui alt stil de leadership adaptat la contextul actual.

Muglia ridica la patru numarul executivilor aflati in subordinea directa a lui Steve Ballmer care au ales sa plece din Microsoft incepand cu luna mai a anului trecut. O persoana apropiata situatiei schimbatoare din cadrul companiei a declarat ca producatorul de soft vrea sa-si regandeasca echipa de management pentru a reactiona mai usor la schimbarile care se petrec in peisajul guvernat de calculatoare.

In schimb, plecarea lui Meyer a surprins mult lume din industria producatoare de microprocesoare.

Citeste si:

Pe durata mandatului sau, actiunile AMD au crescut cu 97%. Meyer chiar a discutat despre viitorul companiei in cadrul Consumer Electronics Show, din Las Vegas, eveniment desfasurat saptamana trecuta.

Reprezentantii companiei au spus ca Meyer a luat decizia de a se retrage de la conducerea AMD de comun acord cu ceilalti partneri din conducere. Thomas Seifert, directorul financiar al AMD, va prelua conducerea interimara a companiei.

Bruce Claflin, presedintele companie, a declarat ca producatorul de microprocesoare trebuie sa creasca in continuare, sa genereze un profit generous si sa devina un lider pe piata.

“Credem ca o schimbare de leadership in aceasta perioada va accelera abilitatea companiei de a indeplini aceste obiective”, a spus Claflin.