Site-ul Simply Hires, care contabilizeaza ofertele de munca ale agentiilor de recrutare, companiilor, agentiilor guvernamentale, organizatiilor non-profit, precum si pe cele care apar in ziare, a inregistrat o crestere cu 50% a anunturile postate in 2010 comparativ cu 2009, in vreme ce in decembrie s-a realizat un avans de 70% fata de noiembrie 2010.

“In medie, aproximativ 5 milioane de anunturi sunt acum pe site, indiferent de ora. Desigur ca exista posibilitatea ca o companie care are un anunt de job sa nu angajeze pe nimeni, intr-un final. De asemenea, exista varianta ca angajatorul sa nu gaseasca persoana cu abilitatile de care are el nevoie. Totusi, ultimele informatii reprezinta un motiv bun pentru un oarecare optimism”, spune Gauam Godhwani, CEO al Simply Hired, care adauga ca numarul anunturilor se apropie de cel inregistrat inainte de recesiune.

In topul domeniilor cu cea mai insemnata crestere fata de noiembrie 2010 se afla industria automotive, cu o majorare de 94% in decembrie. De asemenea, oferta din transporturi a avansat in decembrie cu 337% fata luna anterioara.

Printre celelalte categorii profesionale cautate de companii se numara specialistii financiari, contabilii, avocatii, judecatorii, personalul de birou si administrativ, precum si vanzatorii.

Citeste si:

Totusi, multe dintre joburile puse la bataie de catre angajatorii americani sunt, cu precadere, in zonele metropolitane, iar cei care isi cauta un loc de munca in afara acestor regiuni ar putea avea dificultati in a se angaja.

Companiile din mediul privat au angajat 297.000 de oamenii in decembrie, potrivit unei cercetari a ADP, firma care ofera servicii de payroll.