“Avem in calcul extinderea retelei in partea de nord-nord-vest si analizam datele pentru deschiderea unui hub la Cluj. Nu putem oferi o data exacta, dar depinde si de cererea din zona. Echipa de vanzari a companiei noastre va avea sarcina de a gasi potentialii clienti de acolo si de a stabili legaturi cu acestia”, a spus Lucian Aldescu, CEO al DPD Romania.

Aceasta investite va face parte din programul de 500.000 euro stabilit pentru dezvoltarea capacitatilor logistice, automatizare si implementarea de noi servicii a companiei, avand in vedere ca reprezentantii DPD estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu pana la 25% in 2011.

In primul trimestru al acestui an, DPD a obtinut o cifra de afaceri de 8,16 milioane lei, in crestere cu 28% fata de cea realizata in primul trimestru al anului trecut. In 2010, compania a avut o cifra de afaceri de peste 30 milioane lei si o cota de piata de 6%.

Planurile de extindere nu se rezuma doar la Cluj, reprezentantii DPD luand in calcul deschiderea unor noi centre si in Republica Moldova.

Citeste si:

“O alta piata la care ne gandim este cea din Republica Moldova. Compania noastra obisnuieste sa stabileasca mai intai o colaborare cu firmele de curierat din zona, abia apoi putand lua in calcul eventuale achizitii”, a adaugat Aldescu.

DPD Romania, lansata pe piata locala in 2008, prin preluarea fostei companii de curierat Pegasus, este controlata de actionarul majoritar GeoPost, subsidiara a postei franceze (La Poste), alaturi de turcii de la Yurtici Kargo.

DPD este unul dintre liderii internationali ai serviciilor de coletarie si curierat express, fiind numarul doi in Europa pe piata de profil.

In prezent, DPD Romania se numara printre primele cinci companii de curierat rapid si coletarie din tara, cu peste 500 de angajati (inclusiv francizele), 74 depozite si 12 000 de colete livrate zilnic, in peste 220 de tari din intreaga lume.