Divizia desfasoara activitati de marketing, promovare si vanzare.

In 2010, A&D Pharma a achizitionat, prin divizia Maketing&Sales, mai multe companii de profil din Bulgaria, Polonia, Ungaria, Slovacia si Republica Ceha, la un pret de 19,1 milioane de euro, devenind astfel una dintre cele mai mari platforme de marketing&sales din regiune. Companiile preluate sunt Arishop Pharma AD si subsidiara acesteia din Bulgaria, Ozone Laboratories si Ozone Laboratories Services din Polonia, dar si diviziile Ozone Laboratories din Ungaria, Slovacia si Cehia.

"Suntem prezenti astazi in sase tari. Mai sunt tari in jur in care s-ar putea desfasura business, de exemplu Serbia si tarile din fosta Iugoslavie. Sunt aproape de noi, sunt tari in care exista probabil oportunitati la care merita sa ne uitam. Deocamdata suntem un pic mai rezervati privind spatiul fostei Uniuni Sovietice (...) Chiar discutam posibilitatea extinderii unor contracte pe care le avem in tari in care nu suntem prezenti", a spus Popescu.

Popescu a adaugat ca pentru extinderea activitatii pe alte piete nu sunt necesare investitii majore.

Citeste si:

"S-ar putea sa ne gandim sa intram printr-o activitate de tip greenfield, pentru ca acolo vorbim de activitate de promovare si vanzari, care nu are nevoie de investitii foarte mari. Este necesara crearea unei structuri si a unei echipe care sa desfasoare activitatea. Principalul generator al business-ului este disponibilitatea unor contracte cu niste furnizori puternici, care doresc sa utilizeze serviciile noastre pe pietele respective", a mai spus seful A&D Pharma.

Pe langa Marketing&Sales, grupul farmaceutic A&D Pharma mai detine trei divizii, respectiv reteaua de farmacii Sensiblu, distribuitorul de medicamente Mediplus si divizia de servicii medicale Anima.

A&D Pharma este inregistrata in Olanda si a fost listata, din 2006 pana la inceputul lunii martie, pe Bursa de Valori de la Londra. Compania este controlata de Sograno, societate inregistrata in Olanda, detinuta de Michel Eid, Ludovic Robert, Roger Akoury si Walid Abboud.