Grupul Romenergo din Bucuresti a infiintat o firma specializata in productia de energie, care urmeaza sa deruleze investitii de peste 80 de milioane de euro in urmatorii ani, a declarat Dragos Bilteanu, directorul general al Romenergo.
"Am infiintat o societate noua, Romenergo Generare, avand un domeniu unic de activitate - generarea de energie. In aceasta firma vom avea in principal proiecte de producere a energiei regenerabile in mini-hidrocentrale, dar si un proiect de producere a energiei prin cogenerare de inalta eficienta, inceput cu trei ani in urma, dar pentru care am asteptat finalizarea cadrului legislativ. Proiectul de cogenerare pe gaz este in sudul Bucurestiului, in incinta IMGB, unde noi avem deja terenul si o buna parte din avize. Acum urmeaza sa finalizam studiul de fezabilitate", a spus Bilteanu, potrivit Mediafax.

Noua firma va reuni atat minihidrocentralele deja existente, aflate in proprietatea Romenergo si care sunt in curs de a fi retehnologizate, dar mai ales proiecte noi.

Un prim proiect greenfield, aflat in dezvoltare, se afla pe raul Zagra din judetul Bistrita-Nasaud. Investitia se ridica la 3,8 milioane de euro si consta in trei minihidrocentrale, care au o putere cumulata de 1,4 MW.

"Targetul ar fi ca firma sa ajunga undeva la un buget de 80-100 de milioane de euro investitii in urmatorii cinci ani", a adaugat Bilteanu.

El a precizat ca bugetul de investitii va urma sa fie asigurat atat din surse ale Romenergo, cat si din atragerea de fonduri de la banci finantatoare si de la eventuali parteneri financiari care vor dori sa investeasca in diverse pachete de actiuni.

"Azi suntem undeva la jumatate din ce ne-am propus si, pe langa proiectele incepute, cautam si alte proiecte, in principal de hidrocentrale cu capacitati intre 2 MW și 10 MW. Suntem in discutii si cu potentiali parteneri. Vrem sa achizitionam sau sa construim. Prima optiune este sa gasim locatii noi sau locatii incepute si sa construim. Tocmai pentru ca piata nu prea a oferit suficiente oportunitati in acest domeniu, am hotarat sa ne implicam mai mult si ca investitori", a afirmat Dragos Bilteanu.

Romenergo este contractor general pentru proiecte energetice, dar are si activitati de producere de energie, distributie si furnizare.

Potrivit ultimelor date disponibile pe pagina de internet a Ministerului Finantelor, Romenergo SA a avut in anul 2009 o cifra de afaceri de aproape 134 milioane de lei (circa 32 milioane de euro).

Romenergo SA este controlata de Romenergo Holdings, companie inregistrata in Cipru.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri