Magazinele Penny vor fi preluate de proprietarul Profi?

Retailerul german Rewe Group ar putea vinde magazinele Penny din Romania si Bulgaria, iar un potential cumparator este fondul de investitii Enterprise Investors, care detine 100% din lantul local de supermarketuri Profi, potrivit unei publicatii germane.

Vanzarea diviziei Penny – prezenta in Romania cu brandurile Penny Market si Penny XXL – ar putea avea loc pentru ca retailerul german isi analizeaza operatiunile internationale, in conditiile unor rezultate slabe in tara de origine, informeaza Mediafax, citand publicatia Lebensmittel Zeitung.

Potrivit aceleiasi surse, Enterprise Investors, cu sediul in Polonia, s-a aratat interesata de Penny.

“In strategia de crestere a Profi putem discuta despre achizitii. Nu excludem achizitii de acest gen, insa nu am facut nicio declaratie oficiala in aceasta privinta”, a declarat pentru wall-street.ro Cristian Nacu (foto), partener in cadrul companiei de investitii Enterprise Investors (EI).

Oficialul EI a precizat ca posibilitatea achizitiei Penny nu a fost inca analizata. “Este prematur inca, nu ne-am facut socoteala”, a adaugat Nacu.

In prezent, Rewe opereaza pe piata locala lanturile de magazine Selgros (de tip cash & carry/ angro), Billa (supermarketuri) si Penny Market si Penny XXL (discount). In total, reteaua Penny numara 118 de unitati in toata tara.

Lantul Profi cuprinde 95 de unitati, ultimul magazin fiind deschis chiar saptamana aceasta, la Floresti, in judetul Cluj. Fondul de investitii Enterprise Investors a cumparat reteaua Profi in noiembrie 2009, cand lantul numara 67 de unitati.

Tranzactia s-a cifrat la 66 de milioane, aceasta fiind cea mai mare achizitie din retailul alimentar realizata in Romania.

Citeste aici povestea tranzactiei prin care EI a preluat lantul Profi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri