Proprietarul InterAgro, Ioan Niculae, a amenajat la Zimnicea un "mic santier naval", unde urmeaza sa construiasca mai multe ambarcatiuni de agrement, prima dintre acestea urmand sa fie lansata la apa sambata, in urma unei investitii de 800.000 de euro, scrie Mediafax.

"Am construit in regie proprie, intr-un mic santier naval pe care l-am amenajat la Zimnicea, un vapor de agrement, destinat plimbarii turistilor pe Dunare. Vaporul va fi lansat la apa sambata", a spus Niculae.

El a adaugat ca investitia a fost de circa 800.000 de euro, dar daca ar fi cumparat de pe piata o nava similara, ar fi trebuit a plateasca pe ea in jur de 2 milioane de euro.

Ambarcatiunea are o lungime de 24 de metri, este clasificata la cinci stele, iar in interior este amenajat un salon cu o capacitate de 35 de persoane.

"Vaporul poate merge cu 45 de kilometri la ora si va face circuite turistice pe Dunare. Urmeaza sa construim si alte vapoare si ambarcatiuni mai mici, cu aceeasi destinatie, in care vom investi cateva milioane de euro", a mai spus omul de afaceri.

De asemenea, Niculae intentioneaza sa construiasca si un port turistic la Zimnicea si a depus documentatia pentru obtirerea unei finatari europene destinata amenajarii a patru pontoane. Valoarea investitiei in pontoane este estimata la 8 milioane de euro.

In vara anului trecut, InterAgro a investit circa 5,5 milioane de euro intr-un bac care traverseaza Dunarea, facand legatura intre Zimnicea si localitatea Sistov din Bulgaria. Bacul are o suprafata desfasurata de 600 de metri patrati si o capacitate de 12 tiruri, 40 autoturisme sau 250 persoane.

Ioan Niculae controleaza peste 25 de companii din industria chimica si cea alimentara, agricultura sau turism.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Printre beneficiarii reali ai OUG 114, numeroase firme din InterAgro