Functiile de director general si presedinte al Consiliului de Administratie la companiile unde Ministerul Economiei este actionar majoritar nu vor mai putea fi ocupate simultan de catre aceeasi persoana, potrivit unui ordin al ministrului Ion Ariton, au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale.

Printre companiile subordonate ministerului se numara Romgaz, Transgaz, Termoelectrica, Oltchim, complexele energetice de la Rovinari, Turceni si Craiova, Hidroelectrica, Conpet, Oil Terminal, Petrotrans, Compania Nationala a Huilei.

Compania Oltchim a anuntat joi ca a fost convocata AGA, la cererea Ministerului Economiei, in vederea separarii functiilor de director general si presedintele CA.

In prezent, Roibu ocupa ambele functii. El a declarat pentru Mediafax ca nu va mai ocupa functia de presedinte al Consiliului de Administratie, dar va continua sa detina pozitia de director general al Oltchim.

Seful misiunii Fondului Monetar International, Jeffrey Franks, declara in luna mai ca principalele 30-40 de companii cu capital de stat vor avea management privat, iar Guvernul va angaja o firma independenta de resurse umane, cunoscuta pe plan international, care sa asigure o selectie cat mai buna a personalului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Hidroelectrica cauta directori si anunta criteriile de eligibilitate