Compania de prospectiuni geologice a inregistrat in primele sase luni ale anului trecut o cifra de afaceri de 60,1 milioane lei.

"Compania a finalizat lucrarile in proiectele contractate cu OMV Petrom, in zonele Adjud-Urziceni, Balteni, Sinesti-Galicea-Independenta, cu Mohave Oil&Gas, in Portugalia, ADX Australia si Expert Petroleum. In prezent sunt in curs de derulare lucrarile in cadrul contractelor cu OMV Petrom (zona Runcu-Baicoi), cu Romgaz (zonele Moldova Sud, Transilvania, Ozana Nord), precum si cu Aurelian Oil&Gas", se arata intr-un raport transmis pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Veniturile au urcat tot de peste doua ori, la 149,3 milioane lei (35,7 milioane euro), iar cheltuielile au crescut cu 70%, la 116,8 milioane lei (27,9 milioane euro). In primul semestru al anului trecut, compania a consemnat venituri de 63,7 milioane lei si cheltuieli de 68,8 milioane lei.

Citeste si:

Prospectiuni a incheiat prima jumatate a anului cu un profit de 27,3 milioane lei (6,5 milioane euro), fata de pierderi de 5,4 milioane lei in perioada similara a anului trecut.

Compania este controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, prin firma Tender SA Timisoara, care are 55,7% din capital. SIF Muntenia are o participatie de 11,8%.

Pretul actiunilor Prospectiuni a crescut in sedinta bursiera de vineri cu 5,11%, la 0,185 lei. La aceasta cotatie, care capitalizarea este de 132,8 milioane lei (31 milioane euro).