Sterling Resources: Am ajuns la un acord privind perimetrele din Marea Neagra

Compania petroliera Sterling Resources din Canada spune ca a ajuns la un acord cu Ministerul Economiei privind tranferul catre firmele Petro Ventures si Gas Plus a unor participatii din drepturile de explorare a unor perimetre din platoul continental al Marii Negre.

"La o intalnire cu Ministrul Economiei, Ion Ariton, si cu presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), Alexandru Patruti, s-a ajuns la un acord privind aprobarea transferului unor cote de participare catre partenerii Sterling, respectiv Petro Ventures International (20%) si Gas Plus (15%). In plus, Guvernul va confirma valabilitatea pana in luna mai a anului 2014 a perioadei initiale a tuturor licentelor offshore detinute de Sterling, cu doua perioade de prelungire, fiecare cu durata de trei ani", se arata intr-un comunicat al companiei canadiene citat de Mediafax.

Documentatia aferenta acestei intelegeri urmeaza sa fie finalizata in termen de zece zile.

Sterling Resources deruleaza operatiuni petroliere in Marea Britanie, Romania, Franta si Olanda.

Ministerul Economiei a anuntat joi ca reprezentantii consortiului format din companiile Sterling Resources, PetroVentures si Gas Plus i-au transmis ministrului Ion Ariton ca vor investi intre 500 milioane dolari si un miliard de dolari in explorarea de hidrocarburi din Marea Neagra.
Sterling Resources arata in luna aprilie ca, din motive "de natura politica", indepedente de vointa sa, nu poate derula operatiuni petroliere in perimetrele concesionate in Marea Neagra, considerand ca autoritatile romane nu sunt in masura sau nu doresc sa ii elibereze autorizatiile de constructie necesare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri