Grupul a deschis reprezentanta intr-un spatiu inchiriat din zona Floreasca a Capitalei, in care va investi 450.000 euro pana la finele anului viitor.
Faruk Gokyer, directorul filialei din Romania, Medical Park Consulting Ro, a declarat ca grupul asigura servicii medicale, inclusiv transport si cazare la clinicile din Turcia, la preturi mult mai mici decat cele oferite in Romania de catre clinicile private.

Prezent la eveniment, proprietarul grupului, Muharrem Usta, a afirmat ca Medical Park este interesat sa deschida si un spital in Bucuresti, dupa ce va gasi parteneri locali pe care sa ii atraga in proiect.

Intrebat despre momentul in care ar putea fi lansata aceasta investitie, el a aratat ca identificarea unor parteneri poate dura uneori cateva luni, alteori mai mult, dar grupul nu si-a propus un termen limita pentru inceperea proiectului.

Citeste si:

"Pana la sfarsitul lui 2012 vom cunoaste mai bine Romania, si daca gasim si partenerii s-ar putea sa avem aceasta initiativa", a spus Usta.

Printre factorii care au determinat decizia intrarii pe piata romaneasca seful Medical Park Hospitals a enumerat numarul mare de locuitori si dezvoltarea insuficienta a sistemului privat de sanatate, dar si pozitionarea geografica a Romaniei.
Grupul are 8.000 de angajati si opereaza 17 spitale si 17 centre de servicii medicale.