Portiunea gazoductului Nabucco de pe teritoriul Romaniei va necesita investitii de 1,2-1,5 miliarde de euro, potrivit lui Reinhard Mitschek, managing director al Nabucco Gas Pipeline International.

„Vom contracta firme de infrastructura logistica aici, in tara, apoi pentru constructie vom investi 1,2-1,5 miliarde de euro pe teritoriul Romaniei”, a declarat Reinhard Mitschek, in cadrul unei intalniri cu presa din Romania.

Portiunea de conducta de pe teritoriul Romaniei va avea o lungime de aproape 470 de kilometri si va strabate judetele Dolj, Mehedinti, Caras Severin, Timis si Arad.

Gazoductul care ar urma sa transporte, pe o distanta de circa 3.900 de kilometri, gaze naturale din Turcia catre Austria, trecand prin Bulgaria, Romania si Ungaria, va presupune investitii totale de 7,9 miliarde de dolari, conform estimarilor Nabucco Gas Pipeline International.

Capacitatea de transport a conductei va fi de 31 miliarde de metri cubi. Costurile proiectului ar putea fi modificate dupa finalizarea unui studiu care include si noua linie de furnizare din Irak.

„Voi putea sa va dau o noua estimare dupa ce vor fi finalizate lucrarile de proiectare si vom avea primele rezultate ale procesului «open season» (rezervarea capacitatilor - n. red.), intrucat investitia va depinde de numarul de linii de alimentare a gazoductului”, a precizat managing director al Nabucco Gas Pipeline International.

El a aratat ca modificarile vor fi facute pana in prima parte din 2012.

De asemenea, oficialul Nabucco a mai spus ca, in functie de rezultatele evaluarii impactului de mediu, care ar trebui sa se finalizeze in 2012, ar putea fi operate mici modificari ale traseului gazoductului.

Mitschek a afirmat totodata ca Nabucco Gas Pipeline International, consortiul care dezvolta proiectul si din care fac parte companiile OMV (Austria), Transgaz Medias (Romania), MOL (Ungaria), Bulgargaz (Bulgaria), BOTAS (Turcia) si RWE (Germania), ar putea lua o decizie finala legata de investitii pana la inceputul lui 2013. Lucrarile de constructie ar putea incepe in acelasi an, urmand a se incheia in 2017.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Fructele si legumele, in topul categoriilor de produse vandute