Grupul olandez Verder va investi in Romania circa zece milioane euro in urmatorii trei ani, a anuntat joi directorul general al grupului, Mihail Vasilescu potrivit Rompres.

Planul de extindere a investitiilor in Romania va presupune atat dezvoltarea capacitatii de stocare a maselor plastice importate cat si punerea in functiune a unei unitati productive pentru componente de pompe industriale, folosite la tratarea apei reziduale.

Dezvoltarea capacitatii de stocare a produselor importate se va face prin noi depozite in Bucuresti si Cluj, iar in Timisoara se va deschide o filiala a Grupului Verder.

Managerul grupului a precizat ca Verder Romania a importat in 2005 produse in valoare de peste 1,6 milioane euro, pentru anul 2006 preconizandu-se importuri de mase plastice si pompe industriale in valoare de aproximativ doua milioane euro. Cifra de afaceri a grupului Verder Romania a fost, in anul 2005, de circa 200 milioane euro, importurile de mase plastice reprezentand un procent de 25 - 30 la suta, restul importurilor fiind de pompe industriale.

Verder Romania functioneaza in Bucuresti din anul 1994, investitiile in tara noastra ridicandu-se pana in prezent la circa 10 milioane euro.

Prezenta grupului Verder s-a evidentiat in Romania atat prin echipamente Verder pentru potabilizarea apei, cat si prin retehnologizarea unor importante centrale termoelectrice, cum ar fi SEB Rovinari Turceni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
El Beltagy, Vodafone: Simțim nevoia să realizăm lucrurile mai alert
Setari Cookie-uri