Grupul chinez BYD va lua în considerare anul viitor construirea celei de-a doua fabrici din Europa, a anunţat Michael Shu, directorul pentru Europa, transmite Reuters.

Shu a declarat că BYD vrea să devină un producător de top de vehicule electrice (EV) în Europa, până în 2030, conform Agerpres.ro.

"Suntem încrezători că vom ajunge la o poziţie de vârf până în 2030", a afirmat oficialul la o conferinţă dedicată viitorului automobilelor.

În decembrie, BYD anunţa că va construi în Ungaria o fabrică de vehicule electrice, devenind primul mare producător auto important din China cu o bază de producţie în Europa.

Declaraţia oficialului BYD vine în ziua în care preşedintele Chinei, Xi Jinping, vizitează Ungaria, ultima oprire din turneul său european.

Ungaria, sub conducerea premierului Viktor Orban, a devenit un important partener comercial şi de investiţii al Chinei, spre deosebire de alte state membre UE.

Relaţiile politice călduroase au dus la înfiinţarea unor baze de producţie în Ungaria ale producătorilor de maşini şi baterii din China.

Sursa foto: BYD

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri