Rompetrol Downstream este, incepand de miercuri, singura retea romaneasca de distributie a carburantilor certificata, potrivit unui comunicat al companiei. Compania a primit doua certificari ale sistemului de management integrat al calitatii si protectiei mediului din partea Germanischer Lloyd Certification.

Certificatele au fost acreditate, pentru conformitatea cu standardul ISO 9001:2000, de Deutscher Akkreditierungs Rat (DAR) - organismul german de acreditare, iar pentru standardul ISO 14001:2004, de Raad voor Accreditatie (RvA) - forul olandez din domeniu. In aceste conditii, certificatele sunt recunoscute international, la cel mai inalt nivel.

Conformitatea cu aceste standarde atesta un nivel performant de conducere a afacerilor, grija permanenta fata de mediu si prevenirea poluarii. Certificarea confirma, implicit, imbunatatirea modului de desfasurare a operatiunilor si reducerea efectiva a costurilor.

Aceasta recunoastere din partea Germanischer Lloyd Certification este rezultatul unei gestionari performante a afacerii, concretizata in calitatea serviciilor si eficienta. Pentru Rompetrol Downstream este un pas important, mai ales in perspectiva integrarii tarii noastre in Uniunea Europeana. Pe de alta parte, dezvoltarea relatiilor comerciale si extinderea activitatii retelei pe alte piete consolideaza increderea partenerilor nostri si, nu in ultimul rand, a actionarilor, declara Paul Pop, directorul general al Rompetrol Downstream.

Politica de certificare a sistemelor de management este promovata de Grupul Rompetrol in randul companiilor membre, la cel mai inalt nivel si numai de catre organisme recunoscute in intreaga lume. in anul 2003, Germanischer Lloyd Certification a efectuat recertificarile ISO 9001:2000 si ISO 14001:1996 pentru companiile Rompetrol S.A. , Rompetrol Rafinare (rafinariile Petromidia si Vega) si Rompetrol Petrochemicals, concomitent, pentru un sistem integrat, ceea ce a reprezentat o premiera in Romania.

De asemenea, in 2004, certificatul a fost actualizat si extins la un domeniu de aplicabilitate al sistemului integrat de management QHSE (Quality-Health-Safety- Environment) care sa includa si operatiunile Rompetrol din Libia.

Actualizarea certificatelor reprezinta una dintre prioritatile Grupului, audit-urile de supraveghere fiind anuale, iar recertificarea obligatorie o data la trei ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri