Mittal Steel Galati a investit, in programe de protectie a mediului, 41,46 milioane de dolari in primii 4 ani dupa privatizare. Suma reprezinta peste 60% din investitiile de mediu pe care compania trebuie sa le faca intr-o perioada de 10 ani, conform contractului de privatizare. Numai in 2005 au fost investite 12,14 milioane de dolari pentru mediu.
Compania are un plan serios de investitii pentru proiecte de mediu. Intentionam sa respectam intru totul investitiile asumate prin contractul de privatizare, a declarat Dr. Hans Ludwig Rosenstock, COO la Mittal Steel Galati. in plus, impreuna cu Autoritatea de Mediu, Mittal Steel Galati lucreaza la un program de investitii strategice care se va desfasura dupa 2007 si care va permite companiei sa se conformeze normelor de mediu ale Uniunii Europene.

Planul de investitii pentru 2005 a inclus programe pentru subsol, sol si ape subterane, emisii din aer, gestionarea deseurilor si altele. Investitiile facute pentru reducerea emisiilor din aer sunt cele mai importante, reprezentand 80% din totalul sumelor alocate pentru proiectele de mediu.

Anul trecut, compania a platit peste 660.000 de dolari reprezentand taxe de mediu.

Mittal Steel este cea mai mare si cea mai globala companie siderurgica din lume, cu operatiuni in 16 tari, pe 4 continente. Mittal Steel inglobeaza toate aspectele siderurgiei moderne si produce o gama larga de profile plate cat si profile lungi de otel pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor sai. Compania deserveste toate sectoarele mari consumatoare de otel, inclusiv industria automobilistica, cea de electrocasnice, cea a constructiilor precum si cea a utilajelor grele. in 2005, Mittal Steel a avut incasari de 28,1 miliarde de dolari si livrari de 49,2 milioane de tone. Actiunile companiei sunt cotate la Bursa din New York precum si la Euronext Amsterdam avand simbolul MT.

In Romania, Mittal Steel detine Mittal Steel Galati, Mittal Steel Roman, Mittal Steel Iasi si Mittal Steel Hunedoara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri