„Compania are un plan serios de investitii pentru proiecte de mediu. Intentionam sa respectam intru totul investitiile asumate prin contractul de privatizare”, a declarat Dr. Hans Ludwig Rosenstock, COO la Mittal Steel Galati. „in plus, impreuna cu Autoritatea de Mediu, Mittal Steel Galati lucreaza la un program de investitii strategice care se va desfasura dupa 2007 si care va permite companiei sa se conformeze normelor de mediu ale Uniunii Europene”.

Planul de investitii pentru 2005 a inclus programe pentru subsol, sol si ape subterane, emisii din aer, gestionarea deseurilor si altele. Investitiile facute pentru reducerea emisiilor din aer sunt cele mai importante, reprezentand 80% din totalul sumelor alocate pentru proiectele de mediu.

Anul trecut, compania a platit peste 660.000 de dolari reprezentand taxe de mediu.

Mittal Steel este cea mai mare si cea mai globala companie siderurgica din lume, cu operatiuni in 16 tari, pe 4 continente. Mittal Steel inglobeaza toate aspectele siderurgiei moderne si produce o gama larga de profile plate cat si profile lungi de otel pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor sai. Compania deserveste toate sectoarele mari consumatoare de otel, inclusiv industria automobilistica, cea de electrocasnice, cea a constructiilor precum si cea a utilajelor grele. in 2005, Mittal Steel a avut incasari de 28,1 miliarde de dolari si livrari de 49,2 milioane de tone. Actiunile companiei sunt cotate la Bursa din New York precum si la Euronext Amsterdam avand simbolul MT.

In Romania, Mittal Steel detine Mittal Steel Galati, Mittal Steel Roman, Mittal Steel Iasi si Mittal Steel Hunedoara.