Martifer Solar Romania, din grupul portughez Martifer, a finalizat primul proiect de productie a electricitatii in centrale fotovoltaice derulat de companie, in judetul Vrancea, si are in vedere inceperea pe piata romaneasca a altor proiecte de acest tip, in perioada urmatoare.
Parcul fotovoltaic este amplasat in localitatea Pufesti, Vrancea, pe o suprafata de 4 hectare, si are o capacitate instalata de 1,5 MW, noteaza Mediafax.

Proiectul a fost devoltat in parteneriat cu firma Eurowind Energy A/S.

"Aceasta este prima dintre instalatiile fotovoltaice pe care intentionam sa le construim in Romania. In acest moment, piata romaneasca devine una dintre cele mai active din sectorul instalatiilor fotovoltaice din Europa si speram ca prezenta noastra consolidata in Romania ne va asigura o pozitie fruntasa in calitate de contractor EPC", a declarat, intr-un comunicat, Pedro Pereira, director Martifer Solar pentru Europa si administrator executiv al biroului din Romania.

Finalizata la inceputul lunii iulie, instalatia a fost conectata la reteaua nationala pe 2 august, fiind una dintre primele instalatii fotovoltaice de dimensiuni mari. Instalatia va fi operata de Eurowind Energy A/S prin intermediul unei filiale infiintate special - AWRR Sun 115 SRL.
Instalatia a fost inaugurata oficial miercuri, iar companiile nu au comunicat valoarea investitiei.

"In 2011, Martifer Solar si Eurowind Energy A/S au semnat un contract de distributie a componentelor MPrime pe piata daneza si pe cea a tarilor scandinave. Ca urmare a succesului proiectului de la Pufesti, ambele vor extinde colaborarea de pe piata romaneasca, unde intentioneaza sa demareze si alte proiecte in curand, si pe alte piete din Europa", se mentioneaza in comunicat.

Potrivit reprezentantilor celor doua companii, unele proiecte ar putea fi lansate in acest an.

In 2011, Martifer Solar a inregistrat venituri de 293,2 milioane de euro si a construit panouri fotovoltaice cu o capacitate totala de 200 MW la nivel mondial.

Eurowind Energy A/S este implicata in investitii in domeniul energiei solare si eoliene in Europa, principalele sale piete fiind Danemarca, Germania, Romania si Polonia.

Sectorul productiei de electricitate in panouri solare este la inceput in Romania. Printre companiile care au anuntat planuri de astfel de investitii se numara Green Energy Specialists din Bistrita, Electrawinds (Belgia), Monsoon Group, Renovatio Trading (din grupul cipriot Renovatio), Enev Avrig sau Darcom Group.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri