Pentru economisti vin vremuri bune. Specialistii in resurse umane estimeaza ca numarul locurilor de munca pentru acestia se va dubla in urmatoarea perioada, iar salariile vor creste
In ultima perioada, tot mai multe companii autohtone mari si multinationale care activeaza in Romania au inceput sa-si externalizeze departamentele de contabilitate. Totodata, mirosind profiturile care se pot realiza de pe seama acestei nevoi, furnizorii de servicii de profil din afara tarii au inceput sa tatoneze piata autohtona. In toata aceasta afacere, printre marii cistigatori se numara economistii care isi vor gasi cu mai mare usurinta un loc de munca bine remunerat. Specialistii in resurse umane se asteapta ca si cererile pe acest segment sa creasca cu peste 100%. Aceasta in conditiile in care o companie specializata pe acest segment poate angaja si citeva mii de persoane odata. In ultima perioada se deschid foarte multe firme de contabilitate. Multi vor sa deschida centre si in afara Bucurestiului, in orase precum Cluj, Iasi sau Sibiu.

Numarul economistilor a crescut deja cu 40%

De asemenea, exista mari companii la nivel mondial care vor sa intre si pe piata autohtona. In aceste conditii este o bataie foarte mare pe contabili. Cred ca cererea a crescut cu citeva sute la suta, este de parere Dorina Pivniceru, partener la agentia de recrutare Amrop Hever Group. Pentru 2007 se proiecteaza o cerere cel putin dubla fata de momentul actual, sustine si Madalina Motora, communication coordinator la Manpower Romania. Aceasta sustine ca o alta explicatie pentru boom-ul inregistrat pe piata consta in orientarea bancilor catre retail. Pentru banci acum miza este retail-ul, iar majoritatea dintre angajatii care lucreaza in acest sector sint economisti, explica Motora.

Cel putin in Barnett McCall, contabilii se cauta destul de mult la ora actuala, la fel ca si analistii financiari. Anul acesta, fata de 2005, cererea de contabili a crescut cu aproximativ 25%, iar cea de economisti (analisti financiari) cu 35-40%, apreciaza si Andreea Lupan, senior consultant Barnett McCall Recruitment.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5423&art=13090&cHash=83d4756650

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri