Cargill Romania a investit peste 70 milioane de dolari in Romania, de la inceperea activitatii in urma cu zece ani, din care 10 milioane de dolari au fost plasati pentru modernizarea facilitatilor sale de productie la fabrica de ulei Olpo din Podari si pentru silozurile de cereale, a declarat, marti, directorul financiar al companiei, Jose Fauda.

Cargill este un furnizor important de ulei vegetal, prin marca Untdelemn de la Bunica, si un operator important de silozuri. Compania are aproximativ 1.300 de angajati, iar divizia din Romania activeaza in 46 de locatii si are o cifra de afaceri anuala de peste 100 de milioane de dolari.

Cargill si-a inceput activitatea in Romania in 1996 si a achizitionat primul siloz la Calarasi, in 2000, iar ulterior a devenit unul dintre principalii proprietari de spatii de depozitare din tara, cu o capacitate totala de aproape un milion de tone metrice in 46 de locatii.

Cargill a achizitionat in 2004 - Comcereal SA Alexandria si, in 2005, Olpo Ulei SA Pondari, companie care se ocupa cu preluarea semintelor oleaginoase, rafinarea si imbutelierea uleiului vegetal.

Comcereal SA Alexandria si FNC Calarasi SA isi vor schimba numele in Cargill Cereale si respectiv Cargill Siloz, iar in viitorul apropiat, compania Olpo va deveni Cargill Uleiuri. Dincolo de reunirea tuturor operatiunilor sub numele de Cargill, compania introduce si o gama variata de masuri pentru a veni in sprijinul clientilor sai, au anuntat reprezentantii companiei, intr-o conferinta de presa.

Directorul diviziei de cereale a companiei, Iulian Nitu, a spus ca activitatea Cargill respecta legislatia europeana /Legea 178/2002 U.E./ in ceea ce priveste siguranta hranei si a hranirii, iar toate normele europene au fost introduse de companie si in Romania, odata cu intrarea in vigoare a acestei legi in tarile comunitare, la 1 ianuarie 2005.

Cargill este un furnizor international de produse si servicii alimentare si agricole si de management al riscului, cu 142.000 de angajati in 61 de tari.