Statul roman nu are o strategie clara in ceea ce priveste microhidrocentralele: in timp Hidroelectrica isi vinde unitatile, Complexul Energetic Hunedoara cauta parteneri pentru a realiza o astfel de unitate. De asemenea, in timp ce statul a sprijinit constructia de microhidrocentrale in ideea de apara mediul de schimbarile climatice, exact constructia acestora a adus dezastre in Muntii Fagaras.

La inceputul acestui an, Remus Borza, pe atunci administrator judiciar al Hidroelectrica, acum presedinte al Consiliului de Supraveghere, declara ca societatea de stat isi va scoate la mezat toate cele 162 de microhidrocentrale pe care le detine, pe care spera, la acel moment, sa stranga 200 de milioane de euro. Acestea sunt hidrocentrale cu o capacitate de productie de pana la 10 MW.

Hidroelectrica a scos 25 de unitati la vanzare, dar in luna iulie si-au gasit cumparator doar 14 dintre ele, cu o capacitate totala de 9,4 MW, si la un pret total de 46,8 milioane de lei. Producatorul se lauda atunci ca ca vrea ca toate microhidrocentralele sale sa fie vandute pana la finele acestui an.

Urmatoarea licitatie era programata pentru luna septembrie a acestui an. Numai ca, intre timp, luna septembrie a trecut si nicio unitate nu a mai fost pusa in vanzare, iar Hidroelectrica a inceput sa aiba dificultati chiar si cu primul lot vandut. Mai exact, acestea au probleme cu regimul de proprietate a terenurilor, au declarat pentru „Adevarul“ surse din sectorul energetic.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Remus Borza, numit consilier...
Citeste si: Remus Borza, numit consilier onorific al premierului Viorica Dancila


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Borza, concediat dupa ce a cerut "optimizarea" numarului bugetarilor